Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

We zijn de laatsten in de wasserette | Winnaar Rode Oor 2018

'We zijn de laatsten in de wasserette' won Het Rode Oor 2018, de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde. Een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.
Door deBuren op 13 aug 2018
Podcast
Tekst
Literatuur & taal
Politiek & samenleving
Het Rode Oor

'De schrijver buit de locatie slim uit: een stille wasserette op een zwoele zomerdag. Een warme bedoening op een klinische plek die normaal bedoeld is voor efficiëntie, verveling en properheid. De natte was tolt rond en rond en natuurlijk gaat de wasmachine ook nog centrifugeren. Alle zintuigen mogen meedoen. Vochtige handen, de geur van wasverzachter…De schrijver had zelfs nog woorden over. Zo kernachtig was je hoofdpersonage en je verhaal.' - de jury

 

Luz Berge is 21 jaar, ze komt uit Amsterdam en studeert op dit moment in Berlijn. Ze tekent en schrijft soms brieven. Ze zou heel graag leren om haar dromen beter te onthouden. Ze wordt gelukkig van fietsen en haar eerste woord was “appel”. Graag praat ze over dingen die ze eigenlijk niet snapt.

 

Ze won met haar tekst Het Rode Oor (ontwerp van Steve Michiels), een geldprijs van 250 euro en een publicatie in Charlie Magazine.


Het Rode Oor is de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde. Een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

Organisatie: deBuren en Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Beursschouwburg, Verkadefabriek, Charlie magazine en Broadly (het vrouwenplatform van Vice).
Vertel het verder: