Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Proficiat Simone Atangana Bekono!

Op 4 augustus nam Simone Atangana Bekono, die in juli nog twee weken met deBuren in Parijs resideerde, de tweede Poëziedebuutprijs Aan Zee in ontvangst voor haar bundel 'hoe de eerste vonken zichtbaar waren'.
Door deBuren op 6 aug 2018
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Simone werd als laureaat door de jury het meest geprezen voor de woede die ze uit in haar werk, omdat die 'precies en terecht' is. 'Ze schrijft over racisme en identiteit, over schuld en onrecht. Ze dicht in lyrische halen en halverwege haar bundel schrijft ze brieven' Haar debuut werd bekroond omdat het 'de prikkelende belofte van meer' in zich heeft. Klik hier voor het volledige juryverslag.

 

De Poëziedebuutprijs Aan Zee werd in 2017 in het leven geroepen om jong poëzietalent een duwtje in de rug te geven en is een initiatief van Poëziecentrum, deAuteurs en TAZ. 


Naast Simone Atangana Bekono waren de volgende debuten genomineerd voor de prijs: Joost Decorte met Stalker (PoëzieCentrum), Vicky Francken (resideerde samen met Simone en zestien andere jonge schrijvers in juli in Parijs) met Röntgenfotomodel (De Bezige Bij), Dominique De Groen met Shop girl (Het Balanseer) en Laurens Ham met Mijn grote schuld (Wereldbibliotheek).

'Haar poëzie is napalm voor de geest, het kleeft aan je gedachten.'


Simone Atangana Bekono bij deBuren aan het werk zien dit najaar? Gelegenheden zat!

 

Vertel het verder: