Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Conferenties deBuren inspireren Sven Gatz

De conferenties die deBuren samen met het Nederlandse Stimuleringsfonds voor de Journalistiek organiseerde krijgen een mooi vervolg: Vlaams minister van Media Sven Gatz kondigt de oprichting van het Vlaams Journalistiek Fonds aan.
Door deBuren op 23 jun 2018
Nieuws
Cultuurbeleid

Het afgelopen anderhalf jaar organiseerden het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en deBuren in Brussel twee conferenties over journalistiek. Telkens was minister Sven Gatz van Media te gast. Nu blijkt die aanwezigheid ook duidelijke beleidseffecten te hebben: er komt een Vlaams Journalistiek Fonds, dat ook zal samenwerken met de Nederlandse pendant het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, waarop het geïnspireerd is.

Sven Gatz: 'Met dat Vlaams Journalistiek Fonds wil ik de Vlaamse journalistiek beter ondersteunen, stimuleren en innoveren. In deze snelle samenleving van sociale en digitale mediaplatformen is het erg belangrijk te blijven investeren in pluriforme en kwalitatieve journalistiek. Want in de massa nieuws die tegenwoordig online permanent gevoed wordt, ook door fake news, moeten onze Vlaamse nieuwsmedia een geloofwaardig kompas kunnen bieden. Het VJF zal samenwerken met het Fonds Pascal Decroos, dat al heel wat expertise heeft in het coördineren van werkbeurzen, en de VVJ, de beroepsvereniging van de Vlaamse actieve journalisten. Bovendien wil ik via dit Fonds de samenwerking stimuleren met de Nederlandse tegenhanger, het SVDJ. De uitdagingen die de nieuwe digitale mediasamenleving aan de journalistiek stelt, zijn in Nederland immers dezelfde als in Vlaanderen.'

In deze snelle samenleving van sociale en digitale mediaplatformen is het erg belangrijk te blijven investeren in pluriforme en kwalitatieve journalistiek.

v.l.n.r.: Leen D’Haenens, Maike Olij, Andra Leurdijk, Dirk Vanhegen, Jo Bardoel, Sven Gatz, René van Zanten en Wim Vanseveren
Vertel het verder: