Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren en Perdu zoeken dichters voor Vers van het Mes 2018-2019

In november 2018 slaan Perdu en Vlaams-Nederlands Huis deBuren de handen in elkaar voor een nieuwe editie van 'Vers van het Mes', een poëzieprogramma dat inzet op dichters die nog geen bundel hebben gepubliceerd. Ben jij de dichter die we zoeken?
Door deBuren op 10 jul 2018
Nieuws
Literatuur & taal
Vers van het Mes

Vers van het Mes wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters. Zij krijgen ruim de tijd om eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap.

Tijdens drie podiummomenten in Nederland en Vlaanderen krijgen vier dichters de kans om hun werk aan een publiek te presenteren door middel van voordracht en een poëtica waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hun rol daarin. De optredens vinden plaats op 23 november in Perdu (Amsterdam), op 29 november in De Nwe Tijd (Antwerpen) en op 30 november bij deBuren (Brussel).

 

Deelnemen?
 

Voor deze achtendertigste editie doen wij een open oproep aan dichters om voor 15 augustus (15/08/2018) een kritische selectie van een aantal (minimaal 5 en maximaal 10) gedichten in te sturen naar vvhm@perdu.nl. De inzendingen worden beoordeeld door de redacties van Perdu en deBuren. 

Voorwaarden voor deelname:

  • Je bent minstens 18 jaar
  • Je inzending is nog niet eerder gepubliceerd*
  • Je inzending is je eigen werk
  • Je inzending is voor 15 augustus 2018 ingezonden
  • Je kan op alle drie de podiummomenten aanwezig zijn

*ongepubliceerd wil zeggen: de dichter heeft nog geen eigen bundel gepubliceerd; tijdschriftpublicaties of (DIY) chapbooks of zines mogen wel.

 

Stuur ons je werk en een korte motivatie (max. 200 woorden) bij je kandidatuur toe in pdf-formaat en anonimiseer het document (d.w.z.: vermeld je naam niet op de pagina’s of in de titel van het bestand), vermeld in de begeleidende email je huidige woonplaats .

 

Over de selectie zal niet gecorrespondeerd worden, enkel met geselecteerden.

Vers van het Mes is een organisatie van deBuren en Perdu, met de medewerking van De Nwe Tijd
Vertel het verder: