Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren feliciteert Marjolijn van de Gender en Elianne van Elderen

Op 24 juni vindt in Rotterdam de finale van Write Now! 2018 plaats. Twee van de literaire talenten die meedingen naar de begeerde trofee zijn geen onbekenden: Marjolijn van de Gender ging in 2016 met deBuren mee naar Parijs en 'wildcard' Elianne van Elderen is dit jaar een van de drie 'Talent op Tilt'-schrijvers.
Door Ellen Van Tichelt op 29 mei 2018
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Marjolijn van de Gender, die in 2016 met deBuren naar Parijs ging én datzelfde jaar deelnam aan het Talent op Tilt-traject waar deBuren partner van is, overtuigde op 10 mei jl. de jury in Eindhoven met haar verhaal Meer dan een mens. Uit het juryrapport: 'Deze schrijver wist op meesterlijke wijze de spanning vast te houden in dit verhaal over een vrouw die niet echt blij is met haar baby, vanaf de eerste, inlijstwaardige zin tot aan het steengoede einde.' 

 

Elianne van Elderen, die op dit moment deelneemt aan het 'Talent op Tilt'-traject, werd dezelfde avond tweede met haar verhaal Bedank zijn ouders na het afspreken. Haar tekst greep nipt naast de eerste prijs, maar leverde haar wel een van de wildcards op voor de finale op 24 juni in Rotterdam, waar zij met Marjolijn en dertien anderen zal strijden om de hoofdprijs van Write Now! 2018. 

 

In de jury herkent deBuren overigens nog een aantal bekende gezichten: Emy Koopman en Carmien Michels, Parijs-alumnae van de respectieve lichtingen 2013 en 2016, waren juryvoorzitters tijdens de voorrondes in Nederland en Vlaanderen. Charlotte Van den Broeck, alumna van de lichting 2015, zetelt in de finalejury. 

 

Meer informatie over de wedstrijd, de andere kanshebbers en de finale in Rotterdam vind je op de website van Write Now!.

Vertel het verder: