Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Worstelen met God | Stephan Sanders

Auteur-columnist Stephan Sanders (o.a. de Volkskrant, Vrij Nederland) groeide op als cultureel katholiek en omarmt het roomse geloof sinds een aantal jaar actief en bewust. deBuren plaatste hem voor de camera voor een gesprek over zijn worstelingen met God.
Door Ellen Van Tichelt op 16 mei 2018
Video
Filosofie & religie
Worstelen met God

'Ik geloof dat God iets is dat je niet kan kennen en dat je ook niet uit zijn of haar naam kan zeggen dat we zo de politiek moeten inrichten, of zo de samenleving en we zo mens moeten zijn. Maar het kan wel degelijk een grote kracht zijn in iemands leven.'

Stephan Sanders (1961) studeerde politicologie en filosofie aan de UvA, en schrijft De Groene Amsterdammer sinds 1986. Hij schreef columns voor onder meer de Volkskrant en Vrij Nederland. Van zijn hand verschenen verschillende essay- en verhalenbundels, reisverhalen, een roman en memoires over zijn vriend Anil Ramdas. Daarnaast schrijft hij voor de Volkskrant en over geloofszaken in Trouw. Ook presenteert hij maandelijks het radioprogramma Brainwash (Human) op NPOradio1.


Hou ons magazine in het oog voor het antwoord dat Stephan Sanders op 27 april formuleerde op 'Biecht van een heiden' van Marnix Gijsen. Check de overzichtspagina 'Worstelen met God' voor een overzicht van alle activiteiten en achtergrond bij de programmareeks.

Vertel het verder: