Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Worstelen met God: Janneke Stegeman aan het woord over religie

'Jezus was geen christen, Mozes was geen jood en Mohammed was geen moslim. Het waren verzetsfiguren, ze irriteerden het establishment'. Bevrijdingstheologe Janneke Stegeman over de manier waarop zij gelooft, haar worstelingen met God en de vruchtbaarheid van conflict, ook waar het religie betreft.
Door Ellen Van Tichelt op 16 apr 2018
Video
Filosofie & religie
Worstelen met God

Jezus, Mozes en Mohammed waren verzetsfiguren, ze irriteerden het establishment.

Met een inleidende lezing, geeft bevrijdingstheologe Janneke Stegeman op 18 april in De Roma de aftrap van de reeks Worstelen met God.

 

deBuren plaatste haar ter voorbereiding voor de camera voor een gesprek, waarin ze dieper ingaat op de manier waarop zij gelooft, haar worstelingen met God, religie en seksualiteit en de vruchtbaarheid van conflict, ook waar het religie betreft: 'Jezus, Mozes en Mohammed waren verzetsfiguren, ze irriteerden het establishment'.


Janneke aan het woord over (1) wat en hoe zij gelooft (1.50); (2) haar worstelingen met God (3.30); (3) islamofobie (5.10); (4) de ideale religie? (8.25); (5) religie, seksualiteit, gesloten grenzen (9.30); (6) mystiek, verzet, hoop (10.50); (7) Mozes, Jezus en Mohammed (12.50); (8) het lege graf (13.45); (9) macht en het onbetamelijke lichaam (15.20); (10) Jezus en seksualiteit (17.28).

Vertel het verder: