Amsterdamse Luz Berge wint Het Rode Oor 2018

Datum 30 maart 2018

Woensdagavond kwam Het Rode Oor 2018 tot een hoogtepunt. De acht beste verhalen werden tegelijkertijd in De Nieuwe Liefde (Amsterdam) en Beursschouwburg (Brussel) voorgedragen. De 21-jarige Luz Berg nam met haar verhaal 'We zijn de laatsten in de wasserette' de trofee mee naar huis.

Afgelopen woensdagavond kwam Het Rode Oor 2018 tot een hoogtepunt. De acht beste verhalen werden tegelijkertijd in De Nieuwe Liefde (Amsterdam) en Beursschouwburg (Brussel) voorgedragen. De 21-jarige Luz Berge nam met haar verhaal 'We zijn de laatsten in de wasserette' de trofee mee naar huis. 

Op een occasionele brief na, zou Luz Berge zichzelf niet onmiddellijk een schrijver noemen. En toch was haar deelname aan Het Rode Oor meteen raak: uit de bijna 300 inzendingen werd ze met haar verhaal, dat de tot de verbeelding sprekende titel 'Wij zijn de laatsten in de wasserette' draagt, als eindlaureaat gekozen door de jury en het publiek. 

 

Luz is 21 jaar, komt uit Amsterdam en studeert in Berlijn. Ze tekent en schrijft soms brieven. Ze zou heel graag leren om haar dromen beter te onthouden. Ze wordt gelukkig van fietsen en haar eerste woord was “appel”. Graag praat ze over dingen die ze eigenlijk niet snapt.

 

Het Rode Oor omvat een ontwerp van cartoonist en kunstenaar Steve Michiels, een prijs van €250 en feedback van de jury. Nieuwsgierig naar het winnende verhaal? Je kan het nalezen op Charlie Magazine. Yannick Geens schreef voor deBuren ook een stomend verslag van de avond. De afwezigen hadden ongelijk!