Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Jong, geen kind en een parttime baan

Jonge Nederlandse vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. Nergens in Europa is dat verschil zo groot.
Door deBuren op 22 jan 2018
Nieuws
Politiek & samenleving
Economie
De erfenis van de jaren 60

Waarom werken 75% van de Nederlandse vrouwen deeltijds en ligt dat percentage in Vlaanderen een stuk lager? En wat dit betekent voor de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt in Vlaanderen en Nederland?

Op 22 januari 2018 komt het Sociaal en cultureel planbureau met een nieuw onderzoek. In de Nederlandse pers is het debat geopend:

 

"Twee van de drie jonge vrouwen tot 25 jaar werken in deeltijd, tegen één op de drie jonge mannen in dezelfde leeftijdsgroep. In geen ander Europees land is het verschil in aantal werkuren tussen jonge vrouwen en jonge mannen zo groot. Met de leeftijd neemt het verschil verder toe. In Nederland zijn jonge vrouwen daardoor minder economisch zelfstandig dan in andere landen." Lees de samenvatting van het rapport in De Volkskrant

 

"Jonge vrouwen werken veel vaker in deeltijd dan jonge mannen. Ambitie speelt mee, maar ook de opleiding en het werk dat ze kiezen." NRC interviewt drie jonge vrouwen.

 

deBuren vergelijkt de situatie in Nederland met die in Vlaanderen en gaat er over in debat

Vrouwen in deeltijdwerk: keuze of dwang? Debat bij deBuren

Op 1 februari 2018 wordt het rapport gepresenteerd bij deBuren. Vlaamse sprekers reageren en we bekijken waarom Vlaamse vrouwen minder vaak deeltijdwerks werken en wat de gevolgen zijn voor de loopbaankansen en salaris in Nederland en Vlaanderen.

Reserveer snel een zitje!
Vertel het verder: