Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De erfenis van de jaren zestig

We betrekken de veelzijdige en verwarrende erfenis van de de zestiger jaren op belangwekkende ontwikkelingen vandaag de dag.
Door deBuren op 21 dec 2017
Nieuws
Politiek & samenleving
De erfenis van de jaren 60

Dit thema houdt ons bezig!

 

Vijftig jaar na 1968 denkt deBuren dit voorjaar hardop na over de erfenis van de jaren 60.

 

Naar aanleiding van het monumentale boek De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis (Ambo l Anthos) van Geert Buelens maken we in diverse programma’s een kosten-batenanalyse van dit omstreden decennium.

 

Terwijl Buelens’ boek dit complexe tijdgewricht vanuit mondiaal perspectief beschouwt, betrekt deBuren de veelzijdige en verwarrende erfenis van de zestiger jaren op belangwekkende ontwikkelingen vandaag de dag.

 

Feminisme, democratisering, dekolonisering en artistieke ontwikkelingen in film, muziek en literatuur passeren de revue. Zowel in eigen huis als op andere plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren we debatten, lezingen en vertoningen en steken we ons licht op in de sixties zonder de schaduwen die dat tijdperk oproept te vergeten.

 

Benieuwd naar het programma?

In het kader van 'De erfenis van de jaren zestig' organiseren we activiteiten over feminisme, democratisering, dekolonisering en artistieke ontwikkelingen in film, muziek en literatuur.

Blader door het thema
Vertel het verder: