Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De nieuwe Talent op Tilt auteurs zijn gestart

Talent op Tilt is een uniek talentontwikkelingstraject dat jonge auteurs de kans biedt om met professionals uit onder andere het boekenvak aan het werk te gaan. Met trots presenteren we deze drie nieuwe auteurs.
Door deBuren op 19 dec 2017
Nieuws
Literatuur & taal
© Marianne Hommersom

Talent op Tilt is een uniek talentontwikkelingstraject dat jonge auteurs de kans biedt om met professionals uit onder andere het boekenvak aan het werk te gaan. Met trots presenteren we deze drie nieuwe auteurs.


Vanaf december werken deze drie talenten aan nieuw werk. Ze worden de komende periode intensief begeleid door literair redacteuren van uitgeverij De Geus, Altlas Contact en Uitgeverij Vrijdag. Daarnaast werken ze ook nog eens hard aan hun perfomance en presentatie van eigen werk samen met het Zuidelijk Toneel en Poetry Circle. 

 

We gaan samen in op ondernemerschap en maken een start door ze kennis te laten maken met de literaire wereld. Vlaams-Nederlands huis deBuren zal samen met Uitgeverij Vrijdag een lezing over het literaire veld verzorgen, zodat kandidaten inzicht krijgen in de professionele wereld. Dit helpt hen een realistische kijk op het beroepsveld te ontwikkelen. 

 

 

Dit seizoen selecteerden de partners binnen Talent op Tilt de volgende auteurs:

© Marianne Hommersom

Yelena Schmitz

Yelena Schmitz (1996) volgt de opleiding Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Met collectief ZINK schrijft, redigeert en publiceert ze literaire tijdschriften. In juni won ze de Nieuwe Types Prijs voor beste afstudeerwerk van een Nederlandstalige schrijfopleiding. Naast schrijver is ze ook podcastmaker. Yelena Schmitz won op zondag 17 december 2017 de Korte Golf Radioprijs.

 

Momenteel werkt ze met Heiba Targhi Bakkali en Romanee Rodriguez voor De Correspondent aan een podcast over dementie.

© Marianne Hommersom

Elianne van Elderen

Elianne van Elderen (1997) schrijft, dicht of opent vaak wat. Vroeger wilde ze archeoloog worden, maar op dit moment studeert ze Creative Writing bij ArtEZ, na twee jaar Griekse en Latijnse Taal en Cultuur te hebben gestudeerd aan de Radboud Universiteit.

 

Meestal schrijft ze gedichten en korte verhalen waarbij ze zich laat inspireren door bijvoorbeeld natuurdocumentaires, willekeurige wikipediapagina’s en kinderen die hun huisdieren vermoorden. Regelmatig staat ze op (literaire) podia om haar gedichten voor te dragen. Verder won ze in 2017 onder andere de tweede prijs poëzie bij de Interuniversitaire Literaire Prijs en schreef ze in september 2017 een week lang gedichtjes voor de instagram van VPRO Dorst.

© Marianne Hommersom

Sander Hobin

Sander Hobin (1994) heeft sinds kort de ideale baan: hij werkt in de bibliotheek van Leuven, waardoor hij tijdens werktijd veel kan lezen en schrijven. Hij trad al op diverse podia op, publiceerde o.a. in Kluger Hans en ZINK en schrijft nu aan zijn debuutroman. 

 
 


De partners voor het seizoen 2017/2018: Tilt, deBuren, DW B, Watershed, Poetry Circle, De Groene Amsterdammer, Het Zuidelijk Toneel en de Uitgeverijen Vrijdag, De Geus en Atlas Contact.

Vertel het verder: