Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Gedeelde tijd

‘Ik wil zo veel, ik wil alles, ik wil niet kiezen, ik wil niet verliezen’. Sabrine Ingabire reflecteert over tijd in een persoonlijke voordracht over haar twijfels, haar onrust en haar dromen.
Door Sabrine Ingabire op 26 okt 2017
Podcast
Tekst
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs
© Jeff Golenski

Achttien jonge schrijvers namen deze zomer deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. Tijdens deze zesde editie vroegen we aan negen deelnemers een artistieke reactie te schrijven over het thema ‘tijd’. De andere helft schreef over ‘geluk’. In de aanloop naar de ‘De maakbare tijd’ in Tongeren publiceren we deze teksten in ons magazine.

 

 ‘Ik wil zo veel, ik wil alles, ik wil niet kiezen, ik wil niet verliezen’.
Is tijd een bedreiging? Sabrine Ingabire houdt een persoonlijke voordracht over haar twijfels, haar onrust en haar dromen.

Gedeelde tijd

 

 

Sabrine droeg haar tekst voor tijdens Mais oui, Paris! op 14 oktober 2017 bij deBuren.

Sabrine Ingabire

Sabrine Ingabire (1995) is student rechten en schrijfster. Toen ze vier was, kwam ze van Rwanda naar Brussel, waar ze Frans leerde. Op haar tiende verhuisde ze naar Vlaanderen en leerde daardoor Nederlands. Ze bracht haar formatieve jaren door in Ninove en keerde dan weer naar Brussel, waar ze momenteel werkt aan het behalen van een rechtendiploma, om zich uiteindelijk te specialiseren in de mensenrechten. In 2016 verscheen haar roman Le chemin vers le bonheur. Daarnaast schrijft Sabrine over allerlei thema’s rond sociale ongelijkheid. Haar artikels en columns verschenen onder meer in De Morgen en MO*.

Lees meer over de schrijfresidentie van deBuren

Op zaterdag 16 december komen de schrijvers naar de Brakke Grond

Vertel het verder: