Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

#scrollstory | De duistere kant van Brussel

Utopische plannen liepen vaak op niets uit, en sinds de aanslagen van maart 2016 staat Molenbeek internationaal bekend als de ultieme dystopie.
Door Canvas op 3 apr 2017
Scrollstory
Politiek & samenleving
Made in Europe

In het kader van de VPRO-televisieserie Made in Europe, organiseren we in samenwerking met VPRO en Canvas een verdiepend podiumprogramma. Van een erotische schrijfwedstrijd tot gesprekken over de toekomst van Europa, van Brussel tot reislust, van debatten tot live radio, acht weken lang toont deBuren zich van zijn kleurrijkste kant.

Made in Europe #5 | De duistere kant van Brussel

Op 14 maart 2017 organiseerden we een avond over de duistere kant van Brussel, met de filmklassieker Metropolis als uitgangspunt.

  • Documentairemaker Pascal Verbeken vertelde over de Noordwijk (Manhattanplan) als verloren utopie. Enkele mensen in het publiek zagen met eigen ogen hoe dat plan grote gaten in de wijk sloeg.
  • Kunstenaars Myriam Sahraoui en Emilio Lopez-Menchero spraken over manieren waarop zij met kunst de openbare ruimte innemen.
  • Geert van Istendael schreef Breekwerf, een raak gedicht over dystopisch Brussel.
  • Filmwetenschapper Gertjan Willems bracht een ode aan Metropolis.

 

Canvas stuurde een reporter naar deBuren om de avond kernachtig samen te ballen in een scroll story. Lees, luister en kijk!


 

 

 

Vertel het verder: