Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

#scrollstory | Hoe bevrijdend is de minirok vandaag?

'Geen enkele vrijheid is ooit volledig beschermd.' Zes vrouwen getuigen. Wat is voor hen 'de minirok' van 2017?
Door deBuren op 13 mrt 2017
Scrollstory
Politiek & samenleving
Made in Europe

Op 14 februari 2017 trapten we de reeks Made in Europe op gang. Van een erotische schrijfwedstrijd tot gesprekken over de toekomst van Europa, van Brussel tot reislust, van debatten tot live radio, acht weken lang toont deBuren zich van zijn kleurrijkste kant. Op 28 februari 2017 hadden we het over de minirok als cultureel icoon.

Made in Europe #3 | De minirok

Welke rol speelt de mode-industrie in het zelfbeeld en de lichamelijkheid van vrouwen? Wat wordt voorgesteld als "mooi" of na te streven? Wat is vrouwelijk? Wie draagt wat (niet) en waarom, en wie heeft het recht andere mensen daar iets over op te leggen?

 

deBuren vroeg Sylvia Holla, Murielle Scherre, Valérie Du Pré, Malika Ouacha, Marianne Nykjaer en Dalilla Hermans wat voor hen 'de minirok' van 2017 is: wat is vandaag de dag bevrijdend, subversief, of net onderdrukkend in vrouwelijke klederdracht, en waarom? Bieke Purnelle leidde de avond in goede banen en Simone van Saarloos bracht een ode aan de minirok.

 

Canvas stuurde een reporter naar deBuren om de avond kernachtig samen te ballen in een scroll story.

Lees, luister en kijk!


Het programma sluit aan op de nieuwe VPRO-serie Made in Europe, waarin auteur Dimitri Verhulst langs iconen uit de Europse cultuur reist. Nog tot en met 4 april 2017 elke zondag te zien op Canvas en NPO 2. Elke dinsdagavond na de uitzending pikt deBuren één icoon uit voor een verdiepend podiumprogramma.

 

Ontdek het volledige programma en kom naar deBuren!

 

 

Vertel het verder: