Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Terugblik | deBuren plant vlag in Duitsland

'Dit is wat we delen.' Met die slagzin waren Vlaanderen en Nederland samen te gast op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld. Een uitgelezen kans voor deBuren om naar Duitsland te trekken met citybooks.
Door deBuren op 22 dec 2016
Tekst
Literatuur & taal
citybooks


'Dit is wat we delen.' Met die slagzin waren Vlaanderen en Nederland samen te gast op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld. 

 

Een uitgelezen kans voor Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat deBuren om naar Duitsland te trekken met enkele mooie projecten. De kroon op het werk: citybooks Duitsland

 

citybooks landt in Münster en Karlsruhe

Reis zonder je te verplaatsen

Voor citybooks stuurt deBuren (inter)nationale auteurs en fotografen de wereld rond met de opdracht: maak een stadsportret. Meer dan honderd auteurs, zowel grote namen als aanstormend talent, deden ondertussen al vijfentwintig steden aan in vijftien verschillende landen.

Het resultaat? Fotoreportages, kortverhalen, gedichten, essays van Utrecht tot Jakarta. Beschikbaar in meerdere talen én als podcast, voorgelezen door de auteurs.

 

citybooks Münster

Een Nederlandse, Vlaamse en Duitse auteur en een fotograaf maakten een stadportret van Münster. Lees, beluister en bekijk hun citybooks:

TRAILER | Carmien Michels leest voor uit haar citybook

citybooks Münster is een initiatief van deBuren in samenwerking met de lokale partners Literaturverein Münster en Institut für Niederländische Philologie.

citybooks Karlsruhe

Dichters Maarten van der Graaff, Monika Rinck en Els Moors, en fotograaf João Tabarra gingen aan het werk in Karlsruhe. Lees alvast Monika Rincks gedichtenreeks Kippbild Karlsruhe, im September 2016. De andere teksten verschijnen binnenkort op www.citybooks.eu

Benieuwd? Maarten van der Graaff laat je over zijn schouder meekijken.

citybooks Karlsrühe is een initiatief van deBuren in samenwerking met ZKM, Zentrum für Kunst und Medien, en het Literarische Gesellschaft Karlsruhe

 

citybooks in het spotlicht

Op 15 november 2016 werd citybooks Münster voorgesteld in het Theatertriff in Münster. De auteurs droegen voor uit hun werk en gingen erover in gesprek met Hermann Wallmann (Literaturverein Münster). Sofie Knijff gaf utleg bij haar fotoreeks. Zowel Westfälische Nachrichten als DNLit brachten verslag uit van deze avond. 

 

Benieuwd naar citybooks? Ontdek onze schat aan verrassende stadsportretten in verschillende talen!

 

Meer weten? Dit deed deBuren naar aanleiding van de Frankfürter Buchmesse in Duitsland

Vertel het verder: