Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Carmien Michels wint EK Poetry Slam

De Leuvense Carmien Michels won afgelopen weekend het Europees kampioenschap poetry slam. Op zaterdag 17 december brengt ze in Amsterdam haar resultaat van onze schrijfresidentie op de planken.
Door deBuren op 1 dec 2016
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

De Leuvense schrijver Carmien Michels won afgelopen weekend het Europees kampioenschap poetry slam. Proficiat, Carmien! 

Carmien Michels steekt net als deBuren regelmatig de grens over. De Leuvense won dit jaar het kampioenschap poetry slam in Nederland en vertegenwoordigde dat land dan ook op het EK.

'Ik hoop dat mijn overwinning andere vrouwen zal motiveren om te beginnen slammen,' reageert Michels. Op Facebook gaf ze dit weekend een blik achter de schermen en postte ze een foto van een overvolle kleedkamer voor mannen en een veel legere kleedkamer voor de vrouwen.

 

Rory Jones uit Ierland werd tweede en Marius Martynenko uit Litouwen eindigde derde. De 21-jarige Giovanni Centola uit Dour, eind oktober nog tot Belgisch kampioen gekroond, werd vijfde. Publiekslieveling was Bence Barany uit Hongarije. Het was vzw Creatief Schrijven die het EK dit jaar voor de tweede maal organiseerde. Meer info op www.creatiefschrijven.be!

 

Binnenkort strijdt Michels in Parijs om de wereldtitel. Wij zullen alvast supporteren!


Michels is geen onbekende bij deBuren

 

  • Afgelopen zomer ging Carmien met deBuren op schrijfresidentie in Parijs. Samen met zeventien andere makers dook ze twee weken lang de stad in om aan nieuw materiaal te werken.

 

Op 17.12.16 brengen de Parijsgangers de resultaten van de residentie op het podium in Amsterdam tijdens Mais oui, Paris. Een uitgelezen kans om haar aan het werk te zien!  

 

  • deBuren stuurde haar voor citybooks naar Münster om er een stadsportret te schrijven. In dit filmpje gunt ze ons een blik achter de schermen en leest ze een fragment voor:

Op zaterdag 17 december 2016 staat Carmien op het podium in Amsterdam tijdens Mais oui, Paris. Reserveer snel een zitje!

Vertel het verder: