Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

LiteraTour | Fietsen naar de Frankfurter Buchmesse met 25 creatieve jongeren

Nederland en Vlaanderen zijn samen gastland tijdens de Frankfurter Buchmesse, het walhalla voor boekenwurmen, en dat zullen de Duitsers geweten hebben! 25 jongeren uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland fietsen deze zomer samen naar Frankfurt. Onderweg gaan ze, geflankeerd door taalspecialisten, schrijvers en performers, aan de slag met slampoetry, hiphop, rap en visuele media. 
Door deBuren op 16 jun 2016
Nieuws
Literatuur & taal


Ter ere van de Frankfurter Buchmesse, het walhalla voor boekenwurmen, fietsen 25 jongeren uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland samen naar Frankfurt. Acht dagen lang (van 16 t.e.m. 24 juli) staan ze in de trappers en gaan ze onderweg aan de slag met slampoetry, hiphop, rap en visuele media. De jongeren worden daarbij begeleid door taalspecialisten, schrijvers en performers. Hun resultaten worden tijdens de Frankfurter Buchmesse gepresenteerd. 

De Frankfurter Buchmesse (19 t.e.m. 23 oktober 2016) is de meest imposante boekenbeurs ter wereld. Onder het motto 'Dit is wat we delen' kapen Nederland en Vlaanderen samen de eer weg om als gastland op te treden en meer dan 120 auteurs af te vaardigen. Alle literaire genres komen daarbij aan bod: fictie, non-fictie, poëzie, kinder- en jeugdliteratuur en strips, maar er is ook aandacht voor beeldende kunst, film, podiumkunsten en de creatieve industrie uit Nederland en Vlaanderen. Bekijk het Vlaams-Nederlandse programma tijdens de Buchmesse

 

Benieuwd naar de resultaten van de bijzondere fietstocht? Hou de website van Stichting Tout Maastricht in de gaten.

 

Voor LiteraTour werkt Stichting Tout Maastricht o.a. samen met: De Brakke Grond, MusikZentrum (Hannover), Jugendkulturzentrum Scheune (Ibbenbüren), Fonds Soziokultur, Duits-Nederlands Jeugdwerk, School der Poëzie (Amsterdam en Rotterdam), Gemeente Maastricht, Stichting Kannunik Salden Nieuwenhof, de Taalunie, de Provincie Limburg, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Euregio Maas-Rijn.

Vertel het verder: