Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Schrijfresidentie Parijs | De lichting van 2016!

Na intensief juryberaad en een stevige selectie uit 207 inzendingen kunnen we de 18 deelnemers van 2016 bekendmaken.
Door deBuren op 8 jul 2016
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Na intensief juryberaad en een stevige selectie uit 207 inzendingen kunnen we de 18 deelnemers van 2016 bekendmaken:

Anneleen Van Offel, Carmien Michels, Davy Verbeke, Emma Ringelding, Emma Lesuis, Gertjan Willems, Hannah De Meyer, Heleen Debeuckelaere, Jelko Arts, Lien Annicaert, Linda Carolien Veldman, Lisa Weeda, Marjolijn van de Gender, Merlijn Kerkhof, Nikki Dekker, Persis Bekkering, Pete Wu en Tiemen Hiemstra gaan dit jaar met deBuren naar Parijs!

Met schrijftalenten naar de Franse grootstad

Sinds 2012 gaat deBuren met een groep jonge, getalenteerde schrijvers, journalisten en kunstenaars naar Parijs. Ze verblijven twee weken in het huis van de Stichting Biermans-Lapôtre (foto).

Elk jaar gaan ze in gesprek met mensen uit het culturele veld. Deze zomer nodigen we Annette Portegies (foto) van Uitgeverij Querido, schrijvers Maud Vanhauwaert en Adriaan van Dis, en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz uit om met hen te tafelen. 

 

De deelnemers krijgen ook telkens twee schrijfopdrachten. Dit jaar wijzen we elk van hen een arrondissement toe ter inspiratie. De artikels, reportages, kortverhalen en gedichten verschenen in het verleden nadien in o.a. De Groene Amsterdammer, Trouw, NRC Handelsblad, Das Magazin, rekto:verso, op hard//hoofd, de-gids.nl en deBuren.eu. Benieuwd? Lees de Parijsteksten van de vorige edities!

 

Tijdens presentatiemomenten in Vlaanderen en Nederland treden ze met hun teksten voor het voetlicht. Herbeluister!

 

Meer weten? Helena de Groot maakte voor Radio 1 een reportage over de Parijsresidentie (2015):

 


Benieuwd naar wat er uit de pennen vloeit? Volg ons van 1 t.e.m. 15 juli 2016 op Facebook, hou onze website in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 

Vertel het verder: