Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Beluister: audioverhalen bij deBuren

Veel afwas? Strijk? Geen gezelschap op de trein? deBuren strooit verstrooiing en bundelt voor het eerst alle audioverhalen.
Door deBuren op 20 apr 2016
Nieuws
Literatuur & taal
Podium & muziek

Voor de activiteiten van deBuren vragen we om de zoveel tijd een schrijver of een radiomaker om een audioverhaal voor ons te maken. Deze verhalen staan nu voor de eerste keer bij elkaar in een playlist op Soundcloud.

Voor het audioverhaal Op Safari door Galmaarden stuurde Wouter Deprez zijn Nederlandse vriend Chris Bajema naar Galmaarden, een dorp van 8000 inwoners op de grens van Brabant en Wallonië. Aan de hand van telefonische aanwijzingen van Wouter verkent Chris de dorpse cultuur. De safari voert langs onderwerpen als Urbanus, Pauwelfeesten, en de gelukkigste friturist van Vlaanderen. Met een cameo van Paulien Cornelissen.

 

De vader van Maartje Duin was promovendus in de sterrenkunde voor zijn dochter werd geboren. Jaren later, zij is intussen radiomaker en hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer, keert ze met hem terug naar de Oude Sterrenwacht in Leiden, waar ze herinneringen ophalen en praten over radiogolven en dementie. Een ontroerende reportage en een bijzonder eerbetoon aan haar ondertussen gestorven vader.


In het kader van onze reeks radiovoorstellingen Luister in het Duister.

 

Anneleen van Offel strandt midden in de ochtenddrukte in wat op het eerste gezicht het tegendeel daarvan lijkt te zijn: het Centrum voor Palliatieve Zorg 'Sint-Camillus' in Antwerpen. Daar draait haar radioverhaal een heel andere richting uit dan ze zelf had voorzien. 

 

Katharina Smets ontmoet op een bankje in een park in Parijs een vrouw. Ze is dakloos. Het is het begin van een bezondere vriendschap. 

 

Doruntina Islamaj vindt in het liefdesnest dat Parijs is, overal sporen van liefdesverdriet. 'De Fransen spreken van chagrin d'amour! Nee, van mij krijgt het niet zo'n mooi woord.'

 

Beluister hier al onze audioverhalen!


 Aan deze verzameling zullen steeds nieuwe stukken worden toegevoegd. Als je van de podcasts van deBuren houdt is het zeker de moeite om je op deze playlist te abonneren!

Vertel het verder: