Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Christophe Van Gerrewey wint European Union Prize for Literature

Christophe Van Gerrewey wint met zijn roman 'Op de hoogte' de European Union Prize for Literature 2016! De prijs wil de interesse voor fictie uit andere Europese landen aan wakkeren.
Door deBuren op 7 apr 2016
Nieuws
Literatuur & taal

Christophe Van Gerrewey wint met zijn roman Op de hoogte de European Union Prize for Literature 2016! deBuren kent de auteur goed. Hij trad op in een van onze Literaire Loketten en schreef voor Passa Porta Festival een memo voor dit millennium. Voor citybooks stuurden we hem naar Hasselt en Genk. Lees en beluister zijn 10 herinneringen aan Hasselt en Genk!


'10 herinneringen aan Hasselt en Genk' door Christophe Van Gerrewey voor citybooks

De European Union Prize for Literature wil de hedendaagse Europese literatuur in al zijn diversiteit en rijkdom in de schijnwerpers zetten en de verspreiding van literatuur in Europa promoten, met als doel de interesse voor fictie uit andere landen en taalgebieden aan te wakkeren. 37 Europese landen zijn bij de prijs betrokken. Elk land kan om de drie jaar zijn laureaten voordragen.

 

De prijs is een initiatief van de European and International Booksellers Federation, de European Writers' Council en the Federation of European Publishers, met de steun van de Europese Commissie.

 

Meer weten over de EUPL

 

Christophe Van Gerrewey 

© Koen Broos

Christophe van Gerrewey studeerde architectuur aan de UGent en literatuurwetenschappen aan de KU Leuven. Hij is lid van de kernredactie van DW B en van het architectuurtijdschrift OASE. Hij schrijft verhalen, romans, essays en kritieken over onderwerpen zoals literatuur, beeldende kunst, theater en architectuur en publiceerde teksten in onder meer Vlees & Beton, De Witte Raaf, OASE, Standaard der Letteren, Etcetera, Metropolis M, nY en De Reactor. In 2012 verscheen zijn romandebuut Op de hoogte (De Bezige Bij), dat nu bekroond wordt met de EUPL. In 2013 volgde Trein met vertraging (De Bezige Bij) en in 2015 de essaybundel Over alles en voor iedereen (De Bezige Bij).

Meer info over de auteur en een fragment uit Op de hoogte (pdf)


Prijsuitreiking

Christophe Van Gerrewey wint de European Union Prize for Literature 2016 voor zijn roman Op de hoogte. De prijsuitreiking vindt plaats op 31.05.16 in de Concert Noble in Brussel. 

 

Lees en beluister Tien herinneringen aan Hasselt en Genk, het essay dat Van Gerrewey schreef in opdracht van citybooks Hasselt-Genk!

 

 

Vertel het verder: