Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Europe by people bij deBuren

Sinds 1 januari is Nederland voor zes maand voorzitter van de EU en dat wordt gevierd met Europe by people, een grootschalig cultuurprogramma. deBuren zet er mee de schouders onder met literatuur, oude meesters, fotografie, muziek en het debat 'Designing democracy' met o.a. Yves Leterme!
Door deBuren op 8 mrt 2016
Nieuws
Politiek & samenleving

 

Sinds 1 januari is Nederland voor zes maand voorzitter van de EU en dat wordt gevierd met Europe by people, een grootschalig cultuurprogramma. Ook in Brussel staan heel wat activiteiten gepland en uiteraard is deBuren daarbij een belangrijke partner. Een kort overzicht van ons programma!

 

08.03.16 | Theo van Doesburg revisited
Literatuur

Tijdens een stormachtige soirée vol getikte film, muziek, performance en poëzie lichten we het werk uit van I.K. Bonset, het literaire alter ego van de Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg.

19.03 > 14.04.16 | FOAM Talent 2015
Fotografie - tentoonstelling

Welke kunstenaars definiëren de toekomst van de hedendaagse fotografie? Na een tournee langs Amsterdam en Parijs, houdt Foam Talent halt in Brussel.


12.05.16 | Designing democracy
Politiek - debat


Een debat over democratische vernieuwing met o.a. Yves Leterme, Manu Claeys, Bastiaan Rijpkema en David Mulder. Moderator: Ann Peuteman. Naar aanleiding van de BOZAR-tentoonstelling Imagine Europe. Hou onze website of nieuwsbrief in de gaten voor meer info!

12.05.16 | Jheronimus Bosch, geraakt door de duivel
Kunst - cook & look

Wat maakt een Bosch een Bosch? Hoe ontdek je een vervalsing? Kunsthistoricus Matthijs Ilsink neemt je mee naar de eigenaardige wereld van de grootmeester en illustreert zijn verhaal met beelden uit de documentaire Geraakt door de duivel

12.05.16 | Jheronimus Bosch lezing door Herman Pleij
Kunst - lezing en concert

12 mei is Bosch-dag in Brussel! Kenner Herman Pleij vertelt je alles over de schilder en zijn band met Brussel en het Hof van Nassau. The New Royal Flamingo Band brengt muziek geïnspireerd op deuntjes uit Bosch' tijd.


26.05.16 | deBuren hebben oren: Billie Rodney
Lunchconcert 

In het kader van het Festival van de Lage Landen, een samenwerking tussen cultuurtempels AB (Brussel) en De Melkweg (Amsterdam), brengt deBuren Billie Rodney unplugged!

 

 

 

Meer info over Europe by people en het volledige programma vind je op europebypeople.nl

Vertel het verder: