Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Circuit X: jonge theatermakers steken de grens over

Het kruim van een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars staat klaar om de Lage Landen te veroveren. Circuit X zet komend seizoen nog meer in op Nederland door één selectie te maken die in beide landen geboekt kan worden. Hou je klaar voor deze zes beloftevolle jonge makers die volgend seizoen de Vlaamse en Nederlandse podia inpalmen ...
Door deBuren op 8 mrt 2016
Nieuws
Politiek & samenleving


Elk jaar krijgt een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans om via het platform Circuit X hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen en Nederland.

 

Tournee door Vlaanderen en Nederland 

Vanaf seizoen 2016-2017 wordt de werking en de selectie uitgebreid naar Nederland! In een tijd waarin makers steeds vaker de grens overtrekken voor studie, co-producties en residenties blijft het toch moeilijk voor podia om werk van over de grens te programmeren. Circuit X wil Vlaanderen en Nederland met elkaar verbinden door één selectie te maken die in beide landen geboekt kan worden. Met dank aan financiële steun van Dutch Performing Arts worden er ook Nederlandse voorstellingen opgenomen in de selectie.

 

Zes sterke jonge makers

De jury selecteerde zes kwaliteitsvolle podiumvoorstellingen van makers die nog niet bekend zijn bij een breed publiek. Kokokito van Louis Vanhaverbeke (CAMPO) won op Theater aan Zee de Circuit X-prijs en werd daarmee de eerste voorstelling van de selectie. De andere vijf geselecteerde voorstellingen zijnAntithesis, the future of the image van Michiel VandeveldeONE. van Lisa Verbelen(BOG.), Forever Young van Marijn Brussaard (Frascati Producties) en Scheeps-Horecavan Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Frascati Producties) en HonderdHuizen van Yinka Kuitenbrouwereen voorstelling die ook in onze BesteBuren-poel opgenomen werd.

 

Meer weten over Circuit X en de nieuwe lichting podiumtalent

Vertel het verder: