Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Schrijfresidentie Parijs | Heb je deze al gelezen?

Onze schrijfresidentie liet de afgelopen weken heel wat sporen na in magazines, kranten en op allerhande sites. Nu sijpelen ze ook door naar onze website. Karel Geeraedts liet zich inspireren door Russische klassiekers, het Ballingenparcours van Stéphanie Lepage, de zwoele zomernachten van Jana Anthonissen en Sanne De Wilde en Alma Mathijsen gaat Lucebert achterna.
Door deBuren op 25 feb 2016
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

 

Onze schrijfresidentie liet de afgelopen weken heel wat sporen na in magazines, kranten en op allerhande sites. Nu sijpelen ze ook door naar onze website. Heb je deze al gelezen?

 

 


Karel Geeraedts | Afscheid

Jean-Henri Babourin bezoek krijgt van Vassili. 'Hij had de houding en het voorkomen van een beer die zijn hele leven in gevangenschap heeft geleefd, maar ontsnapt is en zich daar schuldig over voelt.' Een verhaal geïnspireerd op het leven tijdens de residentie en Russische klassiekers. Lees!


Stephanie LepageVan de Maaneilanden tot La Courneuve: een ballingenparcours

La Courneuve, een flatgebouw van 26 verdiepingen in een voorstad van Parijs. Een reportage over over dromen en identiteit, traditie en toekomst aan de rand van de grootstad, waar de jeugd even vaak 'maniok' als 'camembert' spreekt. Lees!


Guido van Eijck Op zoek naar de commissaris - Het Parijs van Maigret

De Belgen hebben Poirot, de Nederlanders Baantjer, de Fransen Maigret, het beroemde personage van Georges Simenon. Is er in het hedendaagse Parijs nog iets terug te vinden van de nukkige commissaris die vele misdaden oploste? Lees!


Jana Antonissen & Sanne De WildeMinuit, Paris s'éveille - nachtwandelingen

'In de blinde muur pal tegenover het Gare de l'Est zit een klein deurtje. Het leidt naar een verborgen binnenplaats.' Journalist Jana Antonissen en fotograaf Sanne De Wilde trekken na zonsondergang Parijs in met BV's en BN'ers Brecht Evens, David Van Reybrouck, Martena Duss, Marijn Kruk en Sara Verhagen. Lees!

 

Alma MathijsenLeven als Lucebert in Parijs en Château Rouge

Lucebert achterna in het beruchte Bois de Boulogne: 'Als Lucebert het durfde, durf ik het ook.' Lees!

'Parijs was net als elke andere stad in de zomer: vermoeiend en sloom.' Een verhaal over een bizarre date. Lees!Sebastiaan Andeweg | Que ch tu?

Parijs, de stad van de liefde maar zeker ook van de lust. Een kortverhaal over een wel heel bijzondere toeristische ervaring. Lees!

 

Maar er is meer! In onze rubriek 'schrijversresidentie Parijs' publiceren we de teksten van al onze Parijsgangers.

Op komst: de teksten van Jente Hoogeveen, Charlotte Van den Broeck, Celyna Demkes, Gemma Venhuizen, Len Buggenhout.

 

Schrijfambities? Ga zelf mee met onze schrijfresidentie! 

Van 1 t.e.m 15 juli 2016 organiseert deBuren voor de vijfde keer een schrijfresidentie in Parijs. Twee weken lang werken jonge makers tot dertig jaar er aan nieuw materiaal en spreken ze met gerenommeerde schrijvers, sleutelfiguren uit het literaire veld en politici. Slijp je pen en stel je kandidaat!

 


Schrijver David Van Reybrouck gaat in gesprek met de Parijsgangers van 2015. Herbeleef!

 

 

Vertel het verder: