Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Oproep Speech Battle 2016 | Let's meet the Aliens! Schrijf een speech voor Obama

Er is intelligent buitenaards leven ontdekt! Schrijf een speech voor de Amerikaanse president Barack Obama waarin hij bekendmaakt dat er een missie wordt uitgestuurd om kennis te maken. De meest memorabele toespraken worden tijdens onze vierde Speech Battle op de planken gebracht en het publiek kiest de uiteindelijke winnaar.
Door deBuren op 13 apr 2016
Nieuws
Politiek & samenleving
Speech Battle

Op 28 april 2016 organiseren we voor de vierde keer een Speech Battle. Gerenommeerde speechschrijvers delen hun tips & tricks en we houden een speechwedstrijd. Droom je ervan om een speechschrijver te worden? Of neem je het graag eens op tegen vakgenoten en ambitieuze tekstschrijvers? Neem de pen op!

Schrijf een buitenaards goede speech!

 

De opdracht van deze editie sluit aan bij de programmafocus You Ain't Seen Nothin' Yet van Beurschouwburg. Wat is waar en wat is niet waar, wat is realiteit en wat is perceptie? Hoe presenteer je iets ongelooflijks op een geloofwaardige manier? 

 

Er is intelligent buitenaards leven ontdekt op een voor mensen bewoonbare planeet. Schrijf een speech voor de Amerikaanse president Barack Obama waarin hij bekendmaakt dat er namens de mensheid een missie wordt uitgestuurd om kennis te maken. Maak in de speech duidelijk hoe wij mensen de buitenaarders tegemoet zullen treden. Gaan we voor een militante of pacifistische aanpak? Kiezen we voor een politieke, militaire, economische of ecologische strategie?

 

De tekst, geschreven in het Nederlands, moet voorgelezen ongeveer 9 à 10 minuten duren (ca. 1000 woorden).

 

De wedstrijd

 

Een professionele jury van speechschrijvers selecteert de drie beste inzendingen. Tijdens Speech Battle IV op 28 april 2016 in Brussel kruipt een acteur in de huid van Barack Obama om de drie teksten voor te dragen. Het publiek kiest de beste toespraak. De winnaar ontvangt €250 van deBuren. De drie beste speeches worden daarna op de website van deBuren gepubliceerd.

Kristof Geutjens (speechschrijver van vice-eersteminister Kris Peeters), Kristien Vermoesen (communicatiespecialist en managing partner van FINN) en Renée Broekmeulen (speechschrijver voor Nederlandse politici, bestuurders en CEO´s) geven hun reacties op de speeches. 

Zeven gouden schrijftips

 

Volgens speechwriters Renée Broekmeulen en Nathalie Milio voldoet een overtuigende speech aan zeven kernmerken. Een goede speech ...


1) past bij het publiek,
2) past bij de spreker,
3) heeft een duidelijke boodschap,
4) is in spreektaal 
geschreven in plaats van in schrijftaal, 
5) is concreet in plaats van abstract, 
6) heeft een hoorbare structuur
7) heeft stijl en aantrekkingskracht.

 

Waag je kans! Stuur je tekst vóór donderdag 14 april 2016 naar debbie@deburen.eu.

 

 

Organisatie: deBuren, Speech! Belgian Speech Writers Network, FINN en Beursschouwburg in het kader van hun programmafocus You Ain't Seen Nothin' Yet.

 

Vertel het verder: