Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Cinema deBuren: docu & film

deBuren presenteert topdocumentaires en praat erover met de makers of met specialisten. Bijzondere verhalen over migratie, cartoonisten aan het woord, aparte filmtechnieken en prijsbeesten... filmfanaten: hierheen!
Door deBuren op 21 mrt 2016
Nieuws
Politiek & samenleving
Documentaire op Donderdag


deBuren presenteert topdocumentaires en neemt je in gesprekken met de makers of met specialisten mee achter de schermen. Bijzondere verhalen over migratie, cartoonisten aan het woord, aparte filmtechnieken en prijsbeesten... filmfanaten: hierheen!

25.02.16 | Those who feel the fire burning
Documentaire op donderdag

Een aangrijpende prent over de uitzichtloze situatie van vluchtelingen in Europa. We praten met regisseur Morgan Knibbe over dit indrukwekkende debuut. Twee Gouden Kalveren én een Oscarnominatie!


19.03.16 | The best of IDFA on tour

We kijken elk jaar reikhalzend uit naar het wereldvermaarde Amsterdamse documentairefestival IDFA. deBuren en Cinema Zuid presenteren exclusief voor Vlaanderen het kruim van het festival en gaan in gesprek met de regisseurs.

24.03.16 | Kurt Cobain | Montage of Heck
Documentaire op donderdag 

Een wervelend en intiem portret van rockicoon Kurt Cobain. Homemovies uit het familiearchief en concertregistraties werden aangevuld met animaties van Nederlander Hisko Hulsing en Vlaming Stefan Vermeulen. Uniek!

21.04.16 | Fini de rire
Documentaire op donderdag

Cartoonisten uit alle hoeken van de wereld krijgen het woord. Zijn er grenzen aan de vrijheid van meningsuiting? Tekenaars uit de Lage Landen nemen de docu onder de loep.

25.03.16 | Making-of 'The Land of the Enlightened' (Pieter-Jan De Pue)

In deze cross-over tussen documentaire en fictie vertelt De Pue het verhaal van de oorlog in Afghanistan door de ogen van kinderen. Bekroond met de Prijs voor Beste Fotografie tijdens het Sundance Film Festival. We nemen je achter de schermen met de making-of en een gesprek.

19.05.16 | Carnotstraat 17
Documentaire op donderdag

Ooit de grootste bioscoop van België, nu wonen diverse migrantenfamilies er onder één dak. Over migratie, identiteit en wortelen in de samenleving. Regisseur Klara Van Es is erbij en beantwoordt je vragen.

 

Vertel het verder: