Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Een visuele triomf | 'The land of the enlightened' bejubeld op Sundance

deBuren volgt fotograaf en filmmaker Pieter-Jan de Pue al jaren. Afgelopen weekend werd zijn fictieve documentaire over Afgaanse kinderen op het prestigieuze Sundance Film Festival positief onthaald. Bij deBuren krijg je een exclusieve blik achter de schermen.
Door deBuren op 26 jan 2016
Nieuws
Politiek & samenleving
citybooks

deBuren volgt fotograaf en filmmaker Pieter-Jan de Pue al jaren. Wie hier al eens over de vloer kwam, zag ongetwijfeld zijn aangrijpende foto's in onze gang hangen. 

In juni 2009 trok hij samen met journalist Ann De Craemer in opdracht van deBuren naar Iran om een reportage te maken. De reis resulteerde o.a. in de expo Iran op de Grens.

We steunden ook zijn filmdebuut, The land of the enlightened, een fictieve documentaire over Afgaanse kinderen. Het is precies die prent die afgelopen weekend  in wereldpremière ging op het prestigieuze Sundance Film Festival en positief onthaald werd. In een recensie werd de film zelfs een 'visuele triomf' genoemd. 


Lees het volledige artikel op deredactie.be

De making-of

Op 25 maart 2016 geven we bij deBuren een exclusieve kijk achter de schermen met een prachtige making-of, gevolgd door een gesprek met regisseur Pieter-Jan de Pue. Wees er bij en reserveer een zitje!

 

Untitled

 

Vertel het verder: