Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Literatuur bij deBuren

Het belooft een spannend literair voorjaar te worden met gerenommeerd en aanstormend talent uit Nederland en Vlaanderen: Vincent van Meenen presenteert zijn debuutroman, citybooks stuurt o.a. Gayath Almadhoun, Rebekka de Wit, Michael Bijnen, Rodaan Al Galidi en Frederik Willem Daem naar Antwerpen, er komt een literaire avond rond Theo van Doesburg en jong talent treedt voor het voetlicht. Dat en meer... Bekijk hier het volledige literatuurprogramma.
Door deBuren op 19 jan 2016
Nieuws
Literatuur & taal


Het belooft een spannend literair voorjaar te worden met gerenommeerd en aanstormend talent uit Nederland en Vlaanderen:
Vincent van Meenen presenteert zijn debuutroman, citybooks stuurt o.a. Gayath Almadhoun, Rebekka de Wit, Michael Bijnen, Rodaan Al Galidi en Frederik Willem Daem naar Antwerpen, er komt een literaire avond rond Theo van Doesburg en jong talent treedt voor het voetlicht. Dat en meer ...DI 26.01.16 | Boekpresentatie | Licht en geluid, Vincent van Meenen
deBuren, Brussel

In 2012 won Vincent van Meenen WriteNow! de grootste schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied. Licht en geluid is zijn romandebuut, een literaire roadmovie, een confronterende tocht door Europa. Met Michael De Cock en Charlotte Mutsaers. In samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.


DI 26.01.16 | Bloedgetuigen: Het magnum opus van Johan de Boose nu als theatermonoloog
de Brakke Grond, Amsterdam

 In 2011 publiceerde Johan de Boose zijn magistrale roman Bloedgetuigen over een jonge Rus in het Rode Leger, een ballerina in Leningrad en een Vlaamse jongen die vecht aan het Oostfront. Nu brengt hij zijn magnus opus in Amsterdam op de planken.ZA 30.01.16 | Mais oui, Paris!
de Brakke Grond, Amsterdam

Naar goede gewoonte liet deBuren jong schrijftalent uit de Lage Landen los in de steegjes van Parijs. Benieuwd naar wat er uit de pennen vloeide? De ploeg brengt de teksten voor het voetlicht. Met o.a. Alma Mathijsen, Jan De Deken, Jana Antonissen, Fabienne Rachmadiev, Sytske van Koeveringe, Sanne De Wilde, Gemma Venhuizen.VR 12.02.16 | Let Love Rule 2016: dampende muziek + stomende poëzie = liefde aan zee
Vrijstaat O., Oostende 

Spinvis verleidt Saartje Van Camp om in primeur hun nieuwe muziektheatervoorstelling Verklaringen op te voeren. Rudy Trouvé (dEUS en Dead Man Ray), dichters Nikki Dekker en Maartje Smits en de muzikanten/acteurs van Friends Are Magic goochelen met woord en muziek. 

ZO 14.02.16 | Presentatie citybooks Antwerpen
deSingel, Antwerpen

deBuren stuurt gerenommeerde schrijvers en kunstenaars de wereld rond. Hun opdracht: maak een stadsportret. Het resultaat? citybooks: kortverhalen, gedichten, essays en fotoreportages van Utrecht tot Jakarta!

Nu houdt de karavaan halt in Antwerpen. Schrijvers Rodaan Al Galidi, Michael Bijnens, Rebekka de Wit, Ghayath Almadhoun, Frederik Willem Daem, en fotograaf Garry Loughlin bezingen de stad. Als kers op de taart brengt Lucky Fonz III zijn hartverwarmende liedjes. In het kader van het BesteBuren Liefdesweekend.WO 24.02.16 | Dichters van Vrijdag: Een Vlaams-Nederlandse poëzieparade
de Brakke Grond, Amsterdam

Bonte burenavond, waarin zuiderlingen Maarten Goethals, Mustafa Kör, Sylvie Marie, Max Temmerman en Bart Van der Straeten en noorderlingen Mark Boog, Lieke Marsman, Thomas Möhlmann, Vrouwkje Tuinman en Rick de Leeuw het podium delen. Randall Casaer verlucht hun woorden live met sprankelende beelden.

DI 08.03.16 | Rrrrom - Theo van Doesburg revisited
Bozar, Brussel

Een stormachtige soirée vol film, muziek, performance en poëzie licht het werk uit van I.K. Bonset, het literaire alter ego van de Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg. Met o.a. klankdichter Jaap Blonk. In het kader van Europe by people, een cultuurprogramma n.a.v. het Nederlands Voorzitterschap van de EU, en in samenwerking met Bozar en Uitgeverij Het Balanseer.
WO 27.04.16 | De tweede dimensie, een onderschat perspectief
deBuren, Brussel

Kortvreemdprozacollectief De Vorlesebühne: 'Met weemoed denken wij terug aan de tijd dat wij nog pannenkoeken waren.' Wat er staat te gebeuren weten we bij deBuren ook niet maar men verzekerde ons dat Maud Vanhauwaert, David Troch, Jeroen Boone, Sylvia Hubers en Bernhard Christiansen een compositie van grappig en bizar proza zullen brengen met muziek van De anale fase.ZO 15.05.16 | Nieuwe maatjes: Een literaire date
Vrijstaat O., Oostende

Welke schrijver van de andere kant van de grens wil je graag ontmoeten? We vroegen het aan gevestigde namen en aanstormend talent uit Vlaanderen of Nederland. De ontmoetingen worden gekruid met live muziek en een gloednieuw Gesamtkunstwerk van twee jonge kunstenaars.

Vertel het verder: