Reportage Schrijfresidentie 2017

'Je moet argumenten vinden die je stelling onderuithalen'

David Van Reybrouck in gesprek met jonge schrijvers

Datum 27 juli 2015
Door
deBuren

David Van Reybrouck schoof aan voor een lang gesprek over Congo, Indonesië, liefde en literaire non-fictie ... Onze Parijzenaars zaten op het puntje van hun stoel! Een kort fragment.

© Frank Ruiter

Schrijver David Van Reybrouck (Brugge, 1971) is een van de toonaangevende auteurs van zijn generatie. Hij studeerde archeologie en filosofie aan de universiteiten van Leuven en Cambridge en promoveerde in Leiden. Hij schrijft gedichten en is de oprichter van het Brussels Dichterscollectief. Sinds 2011 is hij voorzitter van de auteursvereniging PEN Vlaanderen. In hetzelfde jaar stak hij de lont aan het G1000 project, het platform voor democratische innovatie dat meer burgerinspraak beoogt in de democratische besluitvorming. Zes jaar lang werkte hij aan het boek Congo. Een geschiedenis (2010) dat een ware bestseller werd en veelvuldig bekroond. Na de aanslagen van maart 2016 in Brussel tekende hij het verhaal op van Mohamed El Bachiri in Jihad van liefde (2017). En in 2020 verscheen Revolusi - Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld bij De Bezige Bij, een monumentaal werk waaraan hij meer dan vijf jaar werkte en waarvoor hij bijna tweehonderd mensen over de hele wereld interviewde.

Meer over de schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken