Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Met citybooks de zomer in

Literaire zwaargewichten in je koffer en het weegt geen grammetje: citybooks biedt genoeg literaire bagage om de zomer door te komen! Laat u meevoeren naar Gent, Ieper, Lissabon en Jakarta.
Door deBuren op 4 aug 2015
Tekst
Literatuur & taal
citybooks

 

Literaire zwaargewichten in je koffer en het weegt geen grammetje: citybooks biedt genoeg literaire bagage om de zomer door te komen! Laat u meevoeren naar Gent, Ieper, Lissabon en Jakarta.

 

 

 

citybooks Gentboekpresentatie op 28 augustus

Nog de hele zomer kunt u de fototentoonstelling van Sanne De Wilde bezoeken in het STAM in Gent. Niet alleen haar citybooksfoto’s zijn te zien, u kunt er ook de verhalen van de Annelies Verbeke, Wim Brands, Àngeles Caso, Karl Schlögel en Niña Weijers beluisteren!

We bundelen de verhalen en foto’s in een tweetalige uitgave (Nederlands - Engels) en stellen die op 28 augustus aan u voor in het STAM. Auteurs Wim Brands, Annelies Verbeke en Niña Weijers nemen de eerste exemplaren in ontvangst en vertellen over hun verhalen en de stad.

Lees meer

 

citybooks Ieperontmoet de auteurs

Samen met het museum In Flanders Fields nodigden we vijf schrijvers en een fotograaf uit in Ieper om stil te staan bij het grimmige jubileum van WO I. Dit voorjaar resideerden de Syrische dichter Ghayath Almadhoun, de Algerijnse schrijfster Maïssa Bey, Kees ‘t Hart en fotograaf Oliver Leu in de Westhoek. Hun citybooks worden vanaf deze zomer online gepubliceerd.

In september zijn de Canadese auteur Joseph Boyden en Catherine Vuylsteke te gast in de stad om een citybook te schrijven. Beide auteurs komen ook langs in de bibliotheek van Ieper om over hun werk te praten. Agenda in de aanslag: boeiende avond met Boyden op 17 september en met Catherine Vuylsteke op 1 oktober!

Lees meer

 

citybooks Lissabon - stadsportret nr. 5 door Tim Etchells

De Britse theatermaker en schrijver Tim Etchells schreef een citybook over Lissabon.  BureauGrotesque – Een triest verhaal van Scarton uit Endeland (sic) is een melancholische, opwindende werveling van associaties, impressies, taalspelletjes en metareflecties over en geïnspireerd door de Portugese stad.

Sinds de jaren ‘90 duikt ‘Endland’ op in Etchells’ verhalen, een land dat, aldus de auteur, wel én niet bestaat. Hij mengt verwijzingen naar reële personen en locaties met uit zijn fantasie ontsproten namen, gebruikt oud-Engelse woorden naast opzettelijk fout gespelde woorden. Hij meent dat precies dit soort groteske vertellingen geschikt zijn om iets te zeggen over de "strange and bitter times" waarin we leven.

De Nederlandse vertaling van Hans Kloos verschijnt in voorpublicatie in DW B. De origenele Engelse tekst en de Franse vertaling zijn al online te lezen en te beluisteren, samen met de andere citybooks over Lissabon, geschreven door Sus Van Elzen, Dulce Maria Cardoso, Patricia Portela en J.M. Vieira Mendes.

Lees meer

 

*VIDEO* City One Minutes Jakarta

Mirna Marini Damayanti Arifin maakte 24 éénminuutfilms over Jakarta. Iedere video staat voor één uur van de dag. Neem een kijkje in het dagelijks leven in deze megalopool: reis door het razende verkeer, vang een glimp op van een sportwedstrijd, woon een optreden bij, dool watertandend langs chique restaurants en eettentjes op straat. Waan je in Jakarta!

Ontdek Jakarta ook in de foto's van Amran Malik Hakim en in de citybooks van Annelies Verbeke, Ruth San A Jong, Veronica B. Vonny, Akidah Gauzillah en Sihar Ramses Simatupang. Binnenkort worden de teksten en foto's gebundeld in een tweetalig boekje (Nederlands en Bahasa Indonesia). In het najaar volgt een feestelijke presentatie en een tentoonstelling.

Lees meer

 

Reis lichter en verbreed je horizon met citybooks!
Meer info op www.citybooks.eu

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in op de citybooks nieuwsbrief.

Vertel het verder: