*Herbeleef* de toppers van afgelopen seizoen

Datum 17 juni 2015

Debatten, literaire ontdekkingen, radioreportages ... Ons programma stond bol van het denkvoer. Een avond gemist? Herbeleef de tien toppers van afgelopen seizoen, met zorg geselecteerd door onze medewerkers.

 

Debatten, literaire ontdekkingen, films, concerten ... U wist wat te doen de afgelopen maanden! Een avond gemist? Herbeleef de tien toppers van afgelopen seizoen, met zorg geselcteerd door onze medewerkers.

 

Onderworpen van Michel Houellebecq: Vertaler Martin de Haan biedt een boeiende inkijk in deze spraakmakende roman die in Frankrijk de gemoederen verhit.Het was me een grote eer om zo'n aangenaam en diepgravend gesprek te mogen voeren met deze erudiete vertaler en essayist. (Willem, adjunct-directeur)

 

Speech Battle II: Acteur Valentijn Dhaenens leende zijn stem aan drie straffe speechschrijvers.Een speech lezen of beluisteren geeft een heel andere ervaring. (Debbie, programmering & multimedia)

 

Nacht van de geschiedenis: De reeks Grote Woorden ging in primeur: Geert Buelens sprak met Stefan Hertmans en Christopher Clark over de Eerste Wereldoorlog.Een mooi detail dat het publiek verraste: de schrijver van Sleepwalkers sprak een aardig woordje Nederlands! (Willem, adjunct-directeur)

 

De kortere werkweek: Wat als we met z'n allen minder zouden werken? Een vurig debat.Een noodzakelijke denkoefening. (Mathieu, programmering & social media)

 

Mais oui, Paris!: Ook vorige zomer stuurden we een topploeg jong schrijftalent voor twee weken naar Parijs. In januari stonden ze met hun teksten op het podium.Het was geweldig om te zien hoe twee intense weken in de grootstad tot zo'n divers boeket aan teksten leidden. (Marianne, productie & communicatie citybooks)

 

Op safari door Galmaarden: Wouter Deprez en Chris Bajema sturen elkaar voor de reeks Luister in het duister de grens over.Mijn favoriete aflevering van 'Luister in het duister'. (Mathieu, programmering & social media)

 

IM Youp van 't Hek: De cabaretier regisseert zijn eigen begrafenis. Een bijzonder vermakelijk dagje zee. (Jenny, zakelijk leider)

 

 J.M. Vieira Mendes in citybook Lissabon: Een grappig en melancholisch portret van een van de mooiste steden van Portugal.Ik trek naar Lissabon! (Marianne, productie & communicatie citybooks)

 

Alleen wonen kan ook samen: Radio deBuren trok de stad in en nam een kijkje bij cohousers.Zo wil ik ook oud worden! (Ann, pers & communicatie)

 

Ode aan de brief: Het literaire equivalent van een doos bonbons, noemde The Sunday Times het boek Brieven van belang van Shaun Usher. Mijn absolute favoriet! (Miet, web & communicatie)