Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Jong schrijftalent trekt naar Parijs

Naar goede gewoonte laten we jong schrijftalent uit de Lage Landen los in de steegjes van Parijs. Benieuwd naar deze bonte ploeg en hun avonturen? We lichten een tipje van de sluier voor u op...  
Door deBuren op 2 jul 2015
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Naar goede gewoonte laten we jong schrijftalent uit de Lage Landen los in de steegjes van Parijs. Benieuwd naar deze bonte ploeg en hun avonturen? We lichten een tipje van de sluier voor u op.

 

 

Over de Parijsresidentie

deBuren organiseert de schrijversresidentie voor de vierde keer. Van 16 t.e.m. 30 juli leert een groep jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderenover de grenzen heen elkaars werk en ideeën kennen en werken ze aan nieuw materiaal. Het prachtige huis van de stichting Biermans-Lapôtre is twee weken lang hun uitvalsbasis van waaruit ze de grootstad ontdekken. Na afloop van de residentie leveren de deelnemers twee teksten in. Daarin reflecteren ze op hun eigen wijze over de problemen en kansen van de grootstad en – in het kader van BesteBuren – over hun zoektocht naar sporen van Vlaanderen en Nederland in Parijs... Ter plaatse ontmoeten ze Geert Bourgeois, Adriaan van Dis, Annette Portegies en Erna Hennicot Schoepges.

De Parijsgangers dit jaar zijn:

Alma Mathijsen, An Vandermeulen, Celyna Demkes, Charlotte Van den Broeck, Doruntina Islamaj, Fabiënne Rachmadiev, Gemma Venhuizen, Helena De Groot, Jan De Deken, Jana Antonissen, Jente Hoogeveen, Jolien Paeleman, Len Buggenhout, Ruben Demasure, Sanne De Wilde, Sytske van Koeveringe en Tiffany Mestdagh. Marianne Hommersom en Lotte Loncin coördineren de residentie.

Benieuwd naar het resultaat?

Op 3 oktober 2015 kruipen de jonge schrijvers en journalisten met hun teksten op het podium bij deBuren. Begin 2016 trekken ze daarvoor naar de Brakke Grond.

Herbeleef de presentatieavonden van de residenten uit 2013 (Troost: de Parijseditie) en  2014 (Mais oui, Paris!

Benieuwd naar de teksten die tijdens zo’n schrijfresidentie ontstaan? Lees hier de verhalen van de residenten uit 2012, 2013 en 2014.

Vertel het verder: