Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

In het kielzog van de Nederlandse ambassadeur in België

De Nederlandse ambassadeur Henne Schuwer was afgelopen vrijdag op bezoek bij deBuren en Ons Erfdeel voor de boekpresentatie van Een (on)Verenigd Koninkrijk. De avond belichtte de historische en culturele breuken en bruggen tussen Nederland en Vlaanderen. tvbrussel trok een dag met hem op. "Pas nu, na dertien jaar, begin ik dit land te begrijpen". An Englishman in New York?
Door deBuren op 4 jun 2015
Video
Politiek & samenleving

De Nederlandse ambassadeur Henne Schuwer was afgelopen vrijdag op bezoek bij deBuren en Ons Erfdeel voor de boekpresentatie van Een (on)Verenigd Koninkrijk. De avond belichtte de historische breuken en bruggen tussen Nederland en Vlaanderen. TV-Brussel trok een dag met hem op. "Pas nu, na dertien jaar, begin ik dit land te begrijpen".

Henne Schuwer is als diplomaat een bruggenbouwer. Volgens hem kunnen we in ons land nog heel wat expertise halen uit Nederland. Hij noemt Brussel een van de minst efficiënte steden - wat fietsinfrastructuur betreft heeft Brussel nog veel van Nederland te leren! - maar heeft toch een zwak voor de stad en het charmante België.  "Het gebied tussen Brussel en Amsterdam hoort historisch en cultureel bij elkaar, maar ik droom niet van een groot Nederland".

Bekijk hier de reportage van tvbrussel

 

Vertel het verder: