Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Meer kinderen met een beperking op reguliere scholen

In Europa heeft Vlaanderen een van de hoogste percentages kinderen in het buitengewoon onderwijs. Daar moet het M-decreet verandering in brengen. Luk Dewulf en Inge Wagemakers presenteerden hun reportage Bang voor Beperking (Koppen). Daarna volgde een debat met Beno Schraepen, Mieke Van Hecke en Trix Grooff. De podcast van de avond is nu online te beluisteren!
Door deBuren op 28 mei 2015
Podcast
Tekst
Politiek & samenleving

Binnen Europa heeft Vlaanderen een van de hoogste percentages kinderen in het buitengewoon onderwijs. Daar moet het M-decreet verandering in brengen.

Luk Dewulf en Inge Wagemakers presenteerden hun reportage Bang voor Beperking (uitgezonden op Koppen, één). Daarna volgde een debat met Beno Schraepen (IncEna, AP Hogeschool), Mieke Van Hecke (oud-directeur-generaal VSKO) en Trix Grooff (Stichting Inclusief Onderwijs, NL). Helena de Groot (Radio1, Klara, Radio deBuren) leidde de avond in goede banen.

De podcast van de avond is nu online te beluisteren!

'Een klas/school is niet verplicht om het onderwijs aan te passen aan de functiebeperkingen van het kind'. Mieke Van Hecke

'Er zijn weinig studies die aantonen dat buitengewoon onderwijs beter is voor kinderen dan opgroeien met gepaste ondersteuning in een reguliere school'. Beno Schraepen

 

Vertel het verder: