Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Van de zuidelijke Kapitein Zeppos tot de onverbeterlijke Noorderlingen: terugblik op Qwerty & Azerty

Afgelopen donderdag was het moment aangebroken: Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen, vond opnieuw plaats in de Brakke Grond. Jurylid Daphne Acoca schreef er een verslagje over. Dat deed ook Tessa Heitmeijer op haar blog. En er zijn foto's!
Door Daphne Acoca op 29 apr 2015
Nieuws
Literatuur & taal

Afgelopen donderdag was het moment aangebroken: Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen, vond opnieuw plaats in de Brakke Grond.

Wim Brands vertegenwoordigde de jury, Warre Borgmans presenteerde de avond (terwijl hij een excuus verzon om het deuntje van Kapitein Zeppos te fluiten). Het publiek mocht strijden om een afgeladen volle prijzentafel. De vragen varieerden in moeilijkheidsgraad: van overbekende 'Kinderen voor kinderen'-liedjes tot een zogenaamde tafelvraag waarbij moest worden gegoocheld met getallen. Acht rondes lang werd er afwisselend druk overlegd en muisstil geluisterd. Acht rondes lang werden er drankjes rondgebracht en antwoordvellen opgehaald.

De uiteindelijke winnaars? Team De Noorderlingen, met een score van maar liefst 730 op een maximum van 1040 punten! De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor de Nederlandse Taalunie en literair tijdschrift Dietsche Warande & Belfort. Al met al eindigde de avond feestelijk: voor de laatste plaats was er zelfs een pakket Vlaams bier beschikbaar, als pleister op de wonde.

Tessa Heitmeijer schreef een leuk verslag van de quiz op haar 'blog van een blije boeknerd'.

En dan zijn er natuurlijk ook de foto's!

Vertel het verder: