Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Een graphic poem over Parijs en Parijsgedichten in 'Het Liegend Konijn'

Lies Van Gasse maakte tijdens de schrijfresidentie van deBuren in Parijs een graphic poem over Hôtel Dieu, een historisch ziekenhuis. Dit getekende gedicht – of deze poetische tekening – verscheen in haar boek Zand op een zeebed. In Parijs schreef Lies ook een gedicht over de grootstad, dat u leest in het nieuwste nummer van Het Liegend Konijn. Daarin staan ook Parijsgedichten van Astrid Haerens, en nieuw werk van Flor Declercq en Bernke Klein Zandvoort, die eveneens deelnamen aan de schrijfresidentie.
Door deBuren op 31 mrt 2015
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

Lies Van Gasse zoekt naar mengvormen van poëzie en beeld. Ook tijdens de schrijfresidentie van deBuren in Parijs haalde ze haar penselen boven. Dat resulteerde in deze graphic poem over Hôtel Dieu, een historisch ziekenhuis. Dit getekende gedicht – of deze poetische tekening – werd gepubliceerd in haar boek Zand op een zeebed, dat gepresenteerd werd bij deBuren.

In Parijs schreef Lies daarnaast ook een lang gedicht waarin ze ons meevoert door de grootstad. Ze las een fragment hieruit voor tijdens Mais oui, Paris in de Brakke Grond, beluister hier de podcast. Het hele gedicht leest u in voorpublicatie in het nieuwste nummer van Het Liegend Konijn. Daarin staan ook vier Parijsgedichten van Astrid Haerens, en nieuw werk van Flor Declercq en Bernke Klein Zandvoort, die eveneens afgelopen zomer deelnamen aan de schrijfresidentie van deBuren.

 

© Lies Van Gasse

Vertel het verder: