Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Philipp Blom & Geert Buelens | Grote Woorden #2

Guy Gypens, artistiek en algemeen directeur van het Kaaitheater, kijkt reikhalzend uit naar de komst van Philipp Blom nu woensdag: "Blom is zonder twijfel één van de meest fascinerende historici van het moment. ... [Hij] is een historicus waar je iets mee kan, die je energie geeft. Hij biedt behalve heldere historische analyses ook altijd een hedendaags politiek perspectief. Zijn werk geeft zuurstof aan een maatschappelijk debat dat dreigt te verstikken onder het zogezegde gebrek aan alternatief." deBuren geeft 5 duotickets weg! Meer lezen en reserveren | Deel het Facebookevent!
Door deBuren op 3 mrt 2015
Nieuws
Literatuur & taal

Guy Gypens, artistiek en algemeen directeur van het Kaaitheater, kijkt reikhalzend uit naar de komst van Philipp Blom nu woensdag:

"Blom is zonder twijfel één van de meest fascinerende historici van het moment. Boeken als De duizelingwekkende jaren (over de aanloop naar WW1), Het verdorven genootschap (over de radicalen van de Verlichting) en recent Alleen de wolken (over het interbellum) zijn niet alleen spitsvondig, prachtig geschreven, meeslepend en erudiet, ze hebben me de voorbije jaren ook gestimuleerd en geholpen om de complexe maatschappelijke situatie van vandaag in een historische context te plaatsen. Blom is een historicus waar je iets mee kan, die je energie geeft. Hij biedt behalve heldere historische analyses ook altijd een hedendaags politiek perspectief. Zijn werk geeft zuurstof aan een maatschappelijk debat dat dreigt te verstikken onder het zogezegde gebrek aan alternatief." Philipp Blom & Geert Buelens | Grote Woorden #2

Met Abke Haring, Thomas Dieltjens en Martijn Vink

4 maart 2015 - 20:30 > 22:00

Hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Geert Buelens spreekt met de Duitse historicus, romanschrijver en journalist Philipp Blom en geeft minicolleges over dichters in de Eerste Wereldoorlog. Actrice Abke Haring draagt oorlogsgedichten voor uit de meest veelzijdige WOI-bloemlezing ooit gemaakt: Het lijf in slijk geplant. Het muzikale luik is in handen van pianist Thomas Dieltjens en cellist Martijn Vink.

deBuren geeft 5 duotickets weg! Meer lezen »

Deel het Facebookevent »

 

Vertel het verder: