Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Remco Campert wint de Prijs der Nederlandse Letteren 2015

Remco Campert is de laureaat van de Prijs der Nederlandse Letteren 2015. Dat werd bekend gemaakt tijdens het openingsfeest van BesteBuren. Op 23 februari is Campert te gast bij De Balie voor Stadsleven (i.s.m. deBuren). VIDEO: herbeleef een avond met Campert, Piet Piryns en Marc Didden.
Door deBuren op 11 feb 2015
Nieuws
Literatuur & taal

Remco Campert is de laureaat van de Prijs der Nederlandse Letteren 2015. Dat maakte Jet Bussemaker, de Nederlandse minister van Cultuur, bekend tijdens het openingsfeest van BesteBuren. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 40.000.

'Remco Campert brengt lichtheid in de Nederlandstalige literatuur', zo stelt de jury onder voorzitterschap van Kris Humbeeck. De jury noemt Campert een 'groot stilist die in zijn werk steeds relativerend en geestig is en daarmee verschillende generaties blijft aanspreken. Bij Campert zit de diepzinnigheid aan de oppervlakte. Hij kan onverbloemd over het geluk schrijven maar heeft zich nooit vastgereden in clichés.'

Meer over deze prijs: taalunie.org

!!! TIP !!!

Op 23 februari is Remco Campert te gast bij De Balie in Amsterdam voor de talkshow Stadsleven (i.s.m. deBuren).

 

Herbeleef

Bekijk hier het filmpje waarin de literaire reus op onnavolgbare wijze voorleest uit eigen werk en praat met Piet Piryns en Marc Didden.

deBuren: een avond met Remco Campert (17.09.2009) from deBuren on Vimeo.

PassaPorta bookshop, Brussel, 17 december 2009
Meer info: deburen.eu/nl/programma/detail/een-avond-met-remco-campert

 

 

Vertel het verder: