Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Peter Verhelst, Maud Vanhauwaert en Alfred Schaffer in de prijzen

Peter Verhelst won met Wij totale vlam voor de tweede keer de Herman De Coninckprijs voor Beste dichtbundel. De Publieksprijs ging naar Maud Vanhauwaert, haar gedicht is op poster bij de boekhandel beschikbaar. Ook de Nederlandse Alfred Schaffer viel in de prijzen. Zijn dichtbundel Mens Dier Ding won de Awater Poëzieprijs 2014. deBuren heeft niet alleen hun bundels in de kast, we hebben ook prachtig en uniek materiaal op video en podcast! Lees meer, luister, kijk en bewonder »
Door deBuren op 28 jan 2015
Nieuws
Literatuur & taal

Peter Verhelst won met Wij totale vlam voor de tweede keer de Herman De Coninckprijs voor Beste dichtbundel. De Publieksprijs ging naar Maud Vanhauwaert, haar gedicht is op poster bij de boekhandel beschikbaar. Ook de Nederlandse Alfred Schaffer viel in de prijzen. Zijn dichtbundel Mens Dier Ding won de Awater Poëzieprijs 2014. deBuren heeft niet alleen hun bundels in de kast, we hebben ook prachtig en uniek materiaal op video en podcast!

Lees, luister, kijk en bewonder

In september 2008 werden in het Antwerpse AMVC-Letterenhuis, dat toen 75 jaar bestond, de publieke opnames van de Radioboeken van Luc De Vos en Peter Verhelst gehouden. Luister hier naar het Radioboek Legioen van Peter Verhelst:

 

Maud Vanhauwaert, een 'relatief sympathieke' schrijver/woordkunstenaar (zo zegt ze zelf) leest u hieronder een gedicht voor over Parijs. Dat schreef ze tijdens de zomer van 2012, toen ze er verbleef in Huis Biermans-Lapôtre, samen met 14 jonge schrijvers en een fotografe. 'Het is een poging – want zo ambitieus ben ik wel – om de hele stad, de hele grootstad, samen te vatten.'

Deze beelden werden gemaakt tijdens het heropeningsfeest van deBuren.


Alfred Schaffer zette tijdens de dubbele boekpresentatie van Thuis (gedichtenbundel van Geert Buelens) en Kaar, de bundel van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Marlene van Niekerk zélf op het podium en sprak die lovend toe.

Vertel het verder: