Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Dit zijn onze favorieten

Tijd voor een eindejaarslijstje! Wat vonden de medewerkers van deBuren nu eigenlijk zelf het leukst in 2014? Ontdek onze favoriete video's en knapste podcasts van het jaar!  
Door deBuren op 19 feb 2015
Nieuws
Cultuurbeleid

 

Tijd voor een eindejaarslijstje! Wat vonden de medewerkers van deBuren nu eigenlijk zelf het leukst in 2014?

 

De favoriet van Jenny Quermia is een memorabele namiddag in Vrijstaat O. met Jeroen Krabbé.


Alle video's van IM: Jeroen Krabbé »


Voor Willem Bongers-Dek speelde een van de mooiste avonden zich af in Perdu te Amsterdam. Literair tijdschrift DW B en het Labo Actuele Kunstkritiek (LAK) presenteerden een avond in de vorm van een onvoorspelbaar literair-kritisch Gesamtkunstwerk vol poëzie, kritische interventies, interviews en een panelgesprek met vijftien dichters, redacteuren en critici. Je kunt de gehele avond herbeleven door het compilatiefilmpje te bekijken of genieten van negen afzonderlijke bijdragen.


Mathieu Buyse is een absolute fan van Korte Golf II:


Ann Venneman
stak veel op van een debat over het basisinkomen. Is het wenselijk en haalbaar? Daarover ging voorstander Philippe Van Parijs in debat met tegenstander Francine Mestrum. 'Gepassioneerd én genuanceerd gesprek.'
Beluister de podcast »


Debbie Marbus vond IM: Brigitte Kaandorp schitterend. 'Anna Luyten ging eind november in gesprek met de beste cabaretière van Nederland: Brigitte Kaandorp. Het resultaat: een wonderschoon videoportret over haar jeugd, haar spetterende carrière, haar levensvisie en vooral ook met mooie, ontroerende en hilarische anekdotes die ik nog niet kende."


Miet Vanhassel was helemaal onder de indruk van drie auteurs een ode brachten aan de brief. Het was een prachtige literaire middag waarin Simon Garfield zijn Ode aan de brief en Shaun Usher zijn Brieven van belang voorstelden. Tommy Wieringa, fervent liefhebber van het briefgenre en meesterlijk auteur / voorlezer, maakte de middag compleet.


Ronald Giebel haalde een favoriet uit de oude doos. Hij geeft u een prachtige podcast mee met rasverteller Pascal Verbeken. "Salon: Grand Central Belge: een mooi verslag van een mooi stuk België!"


Marianne Hommersom: "In Atte Jongstra's citybook Bokrijk: ademgebied, geschreven tijdens de speciale dubbeleditie van citybooks in Hasselt en Genk, is het een heerlijk luchtig weerzien met dr. Joseph Gustav, die de luchtkwaliteit tussen de twee steden onderzoekt. De wereldvermaarde geopneumonosoof, een volle 90 centimeters groot, voerde al het hoogste woord in in Jongstra's citybook De dood trekt van onderen op. Wandelingen in Venetië. Ook een aanrader trouwens!

 

Xander Stroo: 'In aanwezigheid van juryleden Vincent Stuer (speechschrijver José Manuel Barroso) en Luuk van Middelaar (speechschrijver Herman Van Rompuy) streden de drie finalisten van onze Speech Battle in een bomvol Beurskafee om de gunsten van het publiek. Na twee zenuwslopende stemrondes riep de zaal Anton Maertens tot winnaar uit; hij schreef de beste openingsspeech voor de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De teksten van de finalisten zijn hier te lezen. Afspraak op 25 maart voor de tweede editie van onze Speech Battle!'


Dorian van der Brempt: 'Ons virtuele aanbod wordt steeds belangrijker. De fijne Radio deBuren-uitzendingen die Helena de Groot voor ons maakt zijn overal en altijd te beluisteren. Een tragere, diepere vorm van nieuws.'


Ann Overbergh, sinds september de nieuwste medewerker bij deBuren, denkt met plezier terug aan de Parijsresidentie van 2014 én aan Mais oui, Paris!, de avond waarop alle moois wat daaruit is voorgekomen werd gepresenteerd. Op 31 januari kunt u die jonge makers uit Vlaanderen en Nederland die Parijs vingen in woord, beeld & muziek aan het werk zien in de Brakke Grond in Amsterdam. Op de foto's ziet u hoe het er bij deBuren aan toeging:

Vertel het verder: