Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Er is meer!

Twintig jonge schrijftalenten twee weken naar Parijs sturen resulteert in heel wat mooie, interessante en prikkelende verhalen, essays en gedichten. De teksten van Parijsgangers Astrid Haerens, Guido van Eijck en Saskia Naafs zijn nu ook op deBuren.eu te lezen. Noteer alvast 31 januari in uw agenda: tijdens een sfeervolle avond brengen de residenten hun werk op het podium van de Brakke Grond. Bekijk hier de oproep voor de residentie in 2015!
Door deBuren op 11 dec 2014
Tekst
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs

© Astrid HaerensTwintig jonge schrijftalenten twee weken naar Parijs sturen resulteert in heel wat mooie, interessante en prikkelende verhalen, essays en gedichten. We stelden al een aantal teksten aan u voor, maar er is meer! Na voorpublicaties in andere media zijn deze week de verhalen van Parijsgangers Astrid Haerens, Guido van Eijck en Saskia Naafs ook op deBuren.eu te lezen. Ze nemen u mee naar bijzondere stukken Parijs: van la Goutte d'Or tot het hol van de Tijger en het ‘archief van de wereld'. Stéphanie Lepage gidst ons door Montmartre. Baptiste Erpicum reist zelfs in de tijd: in twee verhalen neemt hij ons mee naar de Parijse kunstscene in de jaren '50.

Publicaties om naar uit te kijken

In het zojuist verschenen Das Magazin #12 leest u Zadelpijn, het korte verhaal dat Lize Spit in Parijs schreef, en dat onherroepellijk onder de huid kruipt. Op hard//hoofd kwam u de teksten van Astrid Haerens en Guido van Eijck al tegen. Het online tijdschrift zal binnenkort ook de Parijsteksten van Karel Geeraedts en Yannick Dekeukelaere publiceren. Meer moois in januari: Poeziëkrant publiceert een selectie gedichten over de lichtstad van Flor Declercq, Lize Spit en Marieke Rijneveld. Ook verschijnt het nieuwe boek van Lies Van Gasse, Zand op een zeebed, waarin haar Parijse graphic poem over Hôtel Dieu integraal opgenomen is. Ook in de volgende uitgaven van Het Liegend Konijn en DW B komt u gedichten tegen die tijdens de Parijsresidentie geschreven werden.

>> Bekijk hier wie er allemaal mee waren in Parijs, en waar je hun teksten kunt lezen.

 

Komt dat zien: Mais oui, Paris! in de Brakke Grond

© Marianne HommersomNa een geslaagde avond bij deBuren, brengen we op 31 januari een vleugje Parijs naar Amsterdam. Daar brengen de residenten hun verhalen en inzichten over Parijs op het podium van de Brakke Grond tijdens een sfeervolle avond. Lees meer »

 

Doe mee!

In 2015 trekken we opnieuw met een groep jonge schrijvers en kunstenaars naar Parijs. Heb je schrijftalent en ben je niet ouder dan 30 jaar? Bekijk hier alle info en voorwaarden om je kandidaat te stellen voor de residentie. Deadline: 16 maart 2015.

 

 

Vertel het verder: