Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Stil en traag bij goede buren

deBuren geeft u graag enkele tips mee voor mooie herfstdagen vol stil en traag literatuurgenot. Voor Stille Nacht in Leuven mogen we tien duotickets weggeven en vijf voor '50 jaar verbeelding, literatuur in de Marokkaanse en Turkse diaspora'.  Lees snel verder!
Door deBuren op 20 nov 2014
Nieuws
Literatuur & taal

deBuren geeft u graag enkele tips mee voor mooie herfstdagen vol stil en traag literatuurgenot. Voor Stille Nacht in Leuven mogen we tien duotickets weggeven en vijf voor '50 jaar verbeelding, literatuur in de Marokkaanse en Turkse diaspora'. Lees snel verder!

 

Schaduwkind - Corrie van Binsbergen en P. F. Thomése

vrijdag 14 november 2014 - ENIGE VOORSTELLING IN VLAANDEREN

Na de dood van zijn dochtertje Isa vond P. F. Thomése zichzelf terug in doodstille kamers, tussen onervaren woorden die hij nog moest leren schrijven. Schaduwkind is het adembenemende relaas van dit zoeken naar woorden.
Maak kennis met de schoonheid en tragiek van de taal en de pure emotionele kracht van muziek. P. F. Thomése laat je proeven van de kracht van een roman. Corrie van Binsbergen zet woorden om in een muzikaal kleurenpalet.
meer info

 

Slow bookfestival - Intieme Leesclubsessies in huiskamer, bibliotheek of boekhandel

woensdag 19 november 2014

Voor het komende Slow Bookfestival nodigt 30CC opnieuw tien schrijvers uit. O.a. Peter Terrin, Jaap Robben, Charles Ducal, Maud Vanhauwaert en Els Beerten zullen er zijn. In een klein groepje van max. 15 lezers ga je met hem/haar in gesprek over het boek. Het festival eindigt At the Bebop met muziek van Luc De Vos (Gorki).
meer info

Twee dagen later, op 21 november, organiseert de bibliotheek van Schaarbeek ook een Slow Bookfestival. De aanwezige schrijvers met wie daar in kleine groepjes in gesprek kunt gaan zijn Peter Terrin, Griet Op De Beeck, Luc De Vos en Jeroen Theunissen.
meer info

 

Stille Nacht - Kristien Bonneure nodigt uit ... | Christina Vantzou en gasten

zaterdag 29 november 2014

Tijdens Stille Nacht, een literair-muzikale avond rond verstilling, gaan muzikanten en schrijvers op zoek naar dat moment dat de zintuigen op scherp zet. VRT-journaliste Kristien Bonneure nodigt o.a. Bernard Dewulf, Roland Jooris, A.L. Snijders, Marcel Worms en Ann de Craemer uit. De Amerikaans-Griekse componiste Christina Vantzou en Will Samson verzorgen de muziek. Speciale gast is de Leuvenaar Kevin Imbrechts die onder de naam Illuminine een intieme set speelt.
meer info

>> deBuren mag voor deze avond tien duotickets weggeven! Mail voor 26 november 'stille nacht' naar info@deburen.eu en vermeld uw naam en adres.

 

50 jaar verbeelding - Abdelkader Benali, Fikry El Azzouzi, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar en Ish Ait Hamou

woensdag 3 december 2014

Wie migratie zegt, zegt ook kunst. Tijdens deze literaire avond staan we stil bij de creatieve bijdragen van migranten en op welke wijze die input een multicultureel België en Europa mogelijk kan maken. Fatma Taspinar (VRT) is de gastvrouw.
meer info

>> deBuren mag voor deze avond vijf duotickets weggeven! Mail voor 26 november 'verbeelding' naar info@deburen.eu en vermeld uw naam en adres.

 

Vertel het verder: