Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend

Deze week zijn de genomineerden van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend gemaakt. Op donderdag 11 december worden de winnaars van de categorieën Essay (prijs: € 2.500 en een persoonlijke mentor) en Recensie (prijs: € 2.500 en een persoonlijke mentor) gepresenteerd in het Stedelijk Museum Amsterdam. De jury nomineerde in totaal 6 auteurs: Laure van den Hout, Sarah Késenne en Fabiënne Rachmadiëv in de categorie Essay en Laurens Otto, Richtje Reinsma en Sam de Wilde in de categorie Recensie.
Door deBuren op 12 nov 2014
Nieuws
Media

 

 

Deze week zijn de genomineerden van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend gemaakt. Op donderdag 11 december worden de winnaars van de categorieën Essay (prijs: € 2.500 en een persoonlijke mentor) en Recensie (prijs: € 2.500 en een persoonlijke mentor) gepresenteerd in het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor deze vierde editie ontving de organisatie 28 inzendingen in de categorie Essay, 25 inzendingen in de categorie Recensie en 5 inzendingen in de categorie Visuele Kritiek. De jury nomineert in totaal 6 auteurs:

ESSAY RECENSIE
Laure van den Hout, 1986                                    
Sarah Késenne, 1980
Fabiënne Rachmadiëv, 1985

Laurens Otto, 1988
Richtje Reinsma, 1979
Sam de Wilde, 1982


Omdat de kwaliteit van de inzendingen in de nieuwe categorie Visuele Kritiek niet aansloot bij de ambities van de jury is besloten geen prijs uit te reiken in deze categorie. De Visuele Kritiek werd in het leven geroepen in het kader van vernieuwing en verrijking van de klassieke vormen van kunstkritiek. Uiteraard willen we dit initiatief wel verder stimuleren en blijven we investeren in deze nieuwe vorm. Vandaar dat een deel van de prijsuitreiking in het teken zal staan van de Visuele Kritiek.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 11 december a.s. in het Stedelijk Museum Amsterdam worden de winnaars bekendgemaakt. De uitreiking begint om 17:00 uur en vindt plaats in het Teijin Auditorium.
Reserveren is verplicht: stuur een e-mail met uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer naar reservations[at]stedelijk.nl onder vermelding van ‘Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 11 december 2014'.
Toegangsprijs: €2,50 plus geldig toegangsbewijs voor het museum.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 is een initiatief van Het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De tweejaarlijkse prijs staat open voor jong talent tot 35 jaar en wil hen de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen en ze een extra duwtje geven in de richting van een professionele carrière.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info[at]jongekunstkritiek.net

 

 

Mediapartners: De Groene Amsterdammer, hard//hoofd, H ART

 

Met dank aan: International Association of Art Critics (AICA), Domein voor Kunstkritiek, Laboratorium Actuele Kunstkritiek (LAK), anonieme donateur ter bevordering van de kunstkritiek.

 

Vertel het verder: