Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Simon van der Geest schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2015

Simon van der Geest schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2015. Van der Geest, die in 2009 debuteerde met Geel Gras, won tweemaal een Gouden Griffel: in 2013 voor zijn jeugdroman Spinder en in 2011 voor zijn Odyssee-bewerking Dissus. Begin dit jaar was Simon van der Geest onze hoofdgast in de reeks Nieuwe Maatjes. Hij nodigde Bart Moeyaert uit om met hem in gesprek te gaan, onder leiding van kinderboekenexpert Karin Kustermans. U kunt dat gesprek hier beluisteren (vanaf 00:08:20).
Door deBuren op 27 okt 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Simon van der Geest schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2015. Van der Geest, die in 2009 debuteerde met Geel Gras, won tweemaal een Gouden Griffel: in 2013 voor zijn jeugdroman Spinder en in 2011 voor zijn Odyssee-bewerking Dissus. Begin dit jaar was Simon van der Geest onze hoofdgast in de reeks Nieuwe Maatjes. Hij nodigde Bart Moeyaert uit om met hem in gesprek te gaan, onder leiding van kinderboekenexpert Karin Kustermans.

U kunt dat gesprek hier beluisteren (vanaf 00:08:20)

Simon van der Geest en Bart Moeyaert © Sarah Poesen

Tijdens de Kinderboekenweek 2015 staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto Raar, maar waar! Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Tijdens de komende Kinderboekenweek is er volop aandacht voor boeken die vragen stellen en antwoorden geven.

De 61ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015.

Simon van der Geest (1978, Gouda) groeide op in een klein dorpje tussen de weilanden. Zijn liefde voor theater bracht hem ertoe de theaterdocentenopleiding te gaan volgen. Daar ontdekte hij dat zijn hart lag bij het schrijven en hij volgde de toneelschrijfopleiding. Naast toneelstukken begon hij te werken aan verhalen en gedichten voor kinderen en in 2009 verscheen zijn debuut, Geel gras.

Voor zijn Odyssee-bewerking Dissus en voor zijn jeugdroman Spinder kreeg hij in respectievelijk 2011 en 2013 een Gouden Griffel. In het voorjaar van 2015 verschijnt zijn nieuwste boek, Spijkerzwijgen.

Lees meer op Kinderboekenweek.nl »

Vertel het verder: