Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

podcast/column | Het basisinkomen: een gewaagd idee voor de 21ste eeuw

Wat is het basisinkomen, is het wenselijk en hoe kunnen we het in de praktijk invoeren? Beluister de podcasts van het razendboeiende debat dat vorige week i.s.m. Poliargus georganiseerd werd. Aan het woord: Philippe Van Parijs, Francine Mestrum, Paul de Beer en Jan-Frederik Abbeloos. In een Poliargus gastbijdrage pleitte Arzu Karabulut voor een stapsgewijze invoering van het basisinkomen. Wij zijn benieuwd naar wat iemand als Fons Leroy (VDAB) hierover te zeggen heeft. Op 18 november komt hij zijn standpunt over arbeid uiteenzetten.
Door deBuren op 21 okt 2014
Podcast
Economie

Wat is het basisinkomen, is het wenselijk en hoe kunnen we het in de praktijk invoeren? Beluister de podcasts van het razendboeiende debat dat vorige week i.s.m. Poliargus georganiseerd werd. Aan het woord: Philippe Van Parijs, Francine Mestrum, Paul de Beer en Jan-Frederik Abbeloos.

Verder werd in een Poliargus gastbijdrage van Arzu Karabulut gepleit voor een stapsgewijze invoering van het basisinkomen: "Door de inherente radicaliteit van het voorstel zijn de gevolgen op de arbeidsmarkt, de overheidsfinanciën en de samenleving als geheel moeilijk in te schatten."

Wij zijn benieuwd naar wat iemand als Fons Leroy (VDAB) hierover te zeggen heeft. Op 18 november komt hij zijn standpunt over arbeid bij ons uiteenzetten.

Vertel het verder: