Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

de Brakke Grond & deBuren gooien de grenzen open

Beginnende theatermakers gooien graag hun trossen uit in Nederland én in Vlaanderen. Soms hebben zij in het noorder- dan wel zuiderbuurland gestudeerd of vormen ze een Nederlands-Vlaams collectief. Binnen het project Grensverkeer ondersteunt de Brakke Grond, samen met deBuren, d e t h e a t e r m a k e r en Workspacebrussels, jonge podiumkunstenaars die met één been in Nederland en met één been in Vlaanderen staan. Dit najaar gaan de voorstellingen van Maarten Westra Hoekzema, Tom Struyf, BOG. en Michael Bijnens in première en/of op tournee.
Door deBuren op 30 sep 2014
Nieuws
Cultuurbeleid

Beginnende theatermakers gooien graag hun trossen uit in Nederland én in Vlaanderen. Soms hebben zij in het noorder- dan wel zuiderbuurland gestudeerd, of vormen ze een Nederlands-Vlaams collectief. Logisch dat je je dan thuis voelt in zowel de Vlaamse als de Nederlandse wateren.

Binnen het project Grensverkeer ondersteunt de Brakke Grond – samen met Vlaams-Nederlands Huis deBuren, d e t h e a t e r m a k e r  en Workspacebrussels – jonge podiumkunstenaars die met één been in Nederland en met één been in Vlaanderen staan. We bieden ze een plek waar ze kunnen repeteren en in première gaan en waar ze ook financiële, logistieke, productionele, artistieke, technische, publicitaire en alle verder voorkomende ondersteuning krijgen bij het realiseren van nieuwe creaties. We willen dat het publiek aan beide kanten van de grens kennis met hen maakt.

© Alexander Daems
Heimat © Alexander Daems

In het voorjaar van 2013 is het Grensverkeerproject voorzichtig van start gegaan met de ondersteuning van Soetkin Demey, Hertogs//Haest en de succesvoorstelling BOG. van Lisa Verbelen, Judith de Joode, Sanne Vanderbrugge & Benjamin Moen.
In het najaar maakten Rebekka de Wit, Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis, Tom Struyf & Harald Austbø hun voorstelling Heimat. Suzanne Grotenhuis werd solo ondersteund t.b.v. de voorstelling Zwarte Woud Forever. Ten slotte gingen we in 2013 in zee met professor Damiaan Denys en theatermaker Bo Tarenskeen voor de voorstelling Wat is angst?

Fishing _ Al Seckel Illusion WorksIn het voorjaar van 2014 gingen we duurzame samenwerkingen aan met House Crying Yellow Tears van Suze Milius en Stefan Jakiela. Ook ondersteunden we Judith de Joode en Catoke Kramer bij het maakproces van Suddenly Something. Tom Struyf startte het maakproces voor de voorstelling Another Great Year For Fishing. In het najaar zullen we hem terugzien wanneer deze voorstelling in de Brakke Grond in première gaat. Ook werd er een projectsubsidie toegekend aan meerjarige Grensverkeersamenwerking met BOG. (nu ook de naam voor het collectief). In de zomer beginnen de repetities voor hun nieuwe voorstelling MEN.

In het najaar van 2014 treden Maarten Westra Hoeksema en Michael Bijnens toe tot de Grensverkeerfamilie. Zij zijn verbonden aan d e t h e a t e r m a k e r.

 

                 

 

>> Bekijk de speellijsten i.h.k.v. Grensverkeer najaar 2014

 

Vertel het verder: