Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Berichten uit Parijs: een overzicht

Parijs zit er op voor de groep jonge schrijvers. Hier een overzichtje van al verschenen publicaties.
Door deBuren op 20 okt 2014
Nieuws
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs
© Marianne Hommersom

De residentie in Parijs zit er op voor de groep jonge schrijvers. Begin juli verbleven ze in het Huis Biermans-Lapôtre. Ze gingen er in gesprek met Ivan De Vadder, Margot Dijkgraaf, Adriaan van Dis en Filip d'havé.

 

Ieder schreef twee teksten over de grootstad. Deze zullen in de komende maanden allemaal door deBuren gepubliceerd worden, zoals de teksten van de vorige edities.

TIP: Op 27 september vindt een feestelijke presentatie plaats van al dat moois. Reserveer alvast uw plaats voor 'Mais oui, Paris!'

 

Intussen verschenen er heel wat impressies van de jonge schrijvers in blogs en columns, hieronder een overzicht van al verschenen en nog op stapel staande publicaties.

 

Heleen Debruyne schreef op haar blog onder over meer over de tentoonstelling van Bill Viola in het Grand Palais: heleendebruyne.blogspot.be. Haar artikel Meerminners in Parijs was eerder te lezen in De Morgen (DM Magazine 04.10.2014, bekijk de pdf hier). Een fragment was te beluisteren op Klara in Happy Hour (26.09.2014, beluister het fragment hier ).

 

Simone van Saarloos schreef haar columns voor NRC vanuit Parijs.

En voor De Correspondent:

 

Baptiste Erpicum blogde in het Frans: En attendant de mes nouvelles, 28 juli.

 

Yannick Dekeukelaere ondernam een zoektocht naar de onbeleefde obers van Parijs en publiceerde zijn tekst eerst op Vice.com.

 

Saskia Naafs interviewde een danseres van de Moulin Rouge. Dit artikel, Elke avond oh la la, verscheen in Het Parool (16.08.2014)

 

Marieke Rijneveld blogde op De Revisor: Dit is geen dagboek I, Dit is geen dagboek II , Dit is geen dagboek III en Dit is geen dagboek I. Een van haar gedichten over Parijs verscheen in Hollands Maandblad, en enkele andere zullen begin 2015 te lezen zijn in DW B en de Poëziekrant.

 

Poëziekrant publiceert in haar januarinummer van 2015 niet alleen gedichten van Marieke Rijneveld over Parijs, maar ook van Flor Declercq en Lize Spit. Lize schreef naast gedichten ook een prozatekst over de grootstad die zal te lezen zijn in Das Magazin in december 2014.

 

Ook in Het Liegend Konijn verschijnen parijsgedichten: van Astrid Haerens en Lies Van Gasse. Lies brengt overigens begin 2015 een nieuw boek uit. De graphic poem die ze over Hôtel Dieu in Parijs tekende zal hierin integraal verschijnen.

 

Ook Margot Dijkgraaf schreef over haar bezoek aan de groep in Parijs: margothdijkgraaf.blogspot.fr

 

Enkele foto's:

>> Lees hier de verhalen die tijdens de Parijsresidentie in 2012 en 2013 ontstonden.

 

Vertel het verder: