Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren feliciteert Ilja Leonard Pfeijffer

Dinsdagavond werd de winnaar van de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt. Dit jaar is het Ilja Leonard Pfeijffer die deze eer en een bedrag van 50.000 euro te beurt valt. Juryvoorzitter Paul Witteman prees de manier waarop de auteur in zijn roman La superba ‘een superieur spel van werkelijkheid en literaire verbeelding speelt'. Voor deBuren schreef Pfeijffer eerder al een hilarisch Radioboek, De verandering. Beluister het hier!
Door deBuren op 14 mei 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Gisteravond werd tijdens een officiële plechtigheid in het Amsterdamse Amstel Hotel de winnaar van de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt. Dit jaar is het Ilja Leonard Pfeijffer die deze eer en een bedrag van 50.000 euro te beurt valt. Juryvoorzitter Paul Witteman prees de manier waarop de auteur in zijn roman La superba ‘een superieur spel van werkelijkheid en literaire verbeelding speelt'. deBuren feliciteert Pfeijffer van harte met de prijs.

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt sinds vijf jaar in Genua. Voor deBuren schreef hij een verhaal in de succesvolle reeks Radioboeken, De verandering, een hilarisch verhaal geïnspireerd door Kafka's klassieker Die Verwandlung. U kunt dit Radioboek zoals alle verhalen in de reeks gratis beluisteren of downloaden.

De overige genomineerden waren Stefan Hertmans met Oorlog en terpentijn, Tom Lanoye met Gelukkige slaven, Marente de Moor met Roundhay, tuinscène, Jeroen Theunissen met De omwegen en Robbert Welagen met Het verdwijnen van Robbert.

(foto: Twitter de Arbeiderspers)

 

Vertel het verder: