Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Berichten uit de megalopool Jakarta

De Surinaamse schrijver Ruth San A Jong verbleef voor citybooks twee weken in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Ze is nu volop bezig met het schrijven van haar citybook. Intussen leest u op haar blog alvast wat ze beleefde tijdens haar residentie. Engelen in Jakarta, het citybook van Annelies Verbeke, staat al online, net als de fotoserie die de Indonesische kunstenaar Amran Malik Hakim maakte.
Door deBuren op 23 apr 2014
Nieuws
Literatuur & taal
citybooks

Ruth San A Jong © Henry Carbière FallsDe Surinaamse schrijver Ruth San A Jong verbleef voor citybooks twee weken in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Ze is nu volop bezig met het schrijven van haar citybook. Intussen leest u op haar blog alvast wat ze beleefde tijdens haar residentie. De foto's op haar Flickr pagina spreken boekdelen.

Ruth San A Jong maakte op uitnodiging van deBuren en de Taalunie ook een kleine tournee door de Lage Landen en was onder meer te gast tijdens de Qwerty & Azerty quiz. Vandaag onderbreekt ze het schrijven van haar citybook even om – naar aanleiding van Wereldboekendag – een lezing te geven aan studenten in Suriname over haar werk, haar nominatie voor de Inktaap en over haar citybookservaringen in Jakarta.

Annelies Verbeke schreef tijdens haar residentie in Jakarta ook uitgebreide blogberichten. Intussen is haar citybook Engelen in Jakarta ook te lezen en te downloaden als e-book. De podcast, voorgelezen door de auteur zelf, volgt binnenkort. De citybooks van de Indonesische auteurs Veronica B. Vonny, Adi Nugroho en Linda Christanty worden op dit moment vertaald naar het Nederlands, Engels en Frans, en zijn binnenkort in al die talen te lezen, te beluisteren en te downloaden.

En zag je de fascinerende fotoreeks van Amran Malik Hakim al? Hij legde de grote diversiteit van de miljoenenstad en haar inwoners vast.

 

>> www.citybooks.eu

Panorama Ibu Kota | Uitzicht op de hoofdstad, Tanah Abang © Amran Malik Hakim
Foto Ruth San A Jong © Henry Carbière Falls

Vertel het verder: