Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wide Vercnocke en Bernard Wesseling in BCC

Vandaag om 15u werden de Vlaamse tekenaar en illustrator Wide Vernocke en de Nederlandse schrijver en dichter Bernard Wesseling in Vrijstaat O aan elkaar voorgesteld. Tot op dat moment hadden ze geen flauw idee met wie ze 24 uur lang zouden gaan samenwerken aan een Gesamtkunstwerk, een originele samenkomst van woord en beeld. Want dat is de formule van de artistieke blinddate 'BCC'. In dit filmpje stelt het tweetal zich voor en vertellen ze wat ze van dit avontuur verwachten.
Door deBuren op 24 mrt 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Vandaag om 15u werden de Vlaamse tekenaar en illustrator Wide Vernocke (links) en de Nederlandse schrijver en dichter Bernard Wesseling in het Oostendse Vrijstaat O. aan elkaar voorgesteld. Tot op dat moment hadden ze geen flauw idee met wie ze 24 uur lang zouden gaan samenwerken aan een Gesamtkunstwerk, een originele samenkomst van woord en beeld. Want dat is de formule van de artistieke blinddate 'BCC', onderdeel van de programmareeks 'Nieuwe Maatjes' waarvan we zondag 23 maart om 15u alweer de derde editie organiseren. In onderstaand filmpje stelt het tweetal zich voor en vertellen ze wat ze van dit avontuur verwachten.

Morgen om 15u, tijdens een publiek programma waarin ook hoofdgast Anne Provoost en de door haar uitgenodigde schrijfster Ariella Kornmehl en muziekgroep Winther zullen optreden, wordt het resultaat van 24 uur eenzame opsluiting in een Oostends hotel gepresenteerd. deBuren en Vrijstaat O wensen Bernard Wesseling en Wide Vernocke veel succes!

Bernard Wesseling (1978) debuteerde als prozaschrijver met de roman De favoriet, die zeer lovend ontvangen werd. Zijn eerste dichtbundel Focus (2006) werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut. In 2010 verscheen zijn roman Portret van een onaangepaste, in 2012 zijn tweede dichtbundel Naar de daken. Wesseling is actief als podiumdichter, trad veel op in het Amsterdamse café Festina Lente, stond op de Nacht van de Poëzie en in talloze festivals.

Wide Vercnocke (1985) woont in Brussel en studeerde in 2010 af aan Sint-Lukas Brussel, Master illustratie/beeldverhaal. Sindsdien is hij freelance illustrator. In maart 2013 verscheen zijn debuutstrip Mijn muze ligt in de zetel, een ode aan het niets doen. Ook is hij huistekenaar van het maandelijkse evenement 'Sprekende ezels' te Leuven.

 

Vertel het verder: