Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Presentatie 'Bloeiende Agatha' in Amsterdam op 27 maart

Na een enthousiaste presentatie bij deBuren, en na een ondertussen tweede druk, wordt Bloeiende Agatha van Frank Vande Veire op donderdag 27 maart 2014 voorgesteld in het Amsterdamse Perdu. Een avond die wordt opgeluisterd door Frank Vande Veire, auteur Patrick Bassant en dichter en auteur Els Moors. De podcast van de Brusseleditie kunt u hier herbeluisteren.
Door deBuren op 18 mrt 2014
Nieuws
Literatuur & taal

Na een enthousiaste presentatie bij deBuren, en na een ondertussen tweede druk, wordt Bloeiende Agatha van Frank Vande Veire (foto) op donderdag 27 maart 2014 voorgesteld in het Amsterdamse Perdu. Een avond die wordt opgeluisterd door Frank Vande Veire, auteur Patrick Bassant en dichter en auteur Els Moors. De podcast van de Brusseleditie kunt u hier  herbeluisteren.

 

In Bloeiende Agatha wordt de logica van de bezitsdrang tot in zijn uiterste, ijzingwekkendste consequenties doorgevoerd. Seksuele, sadistisch getinte obsessie en romantische dweepzucht zwengelen elkaar aan. De lezer raakt opgesloten in de tunnel van Philippes Agathacultus die obscener wordt naarmate hij de totale onthechting nadert ...

"een rechtstreekse aanslag op onze erotische comfortzone" (Dirk Leyman in De Morgen)

"een radicaal boek over de onvervulbaarheid van seks" (Hans Cottyn in De Standaard)

"een zeldzaam boek, waarbij je je tegelijk afvraagt waarom iemand het zou willen schrijven (of lezen), én moet onderkennen dat het belangrijk is dat het geschreven is (en gelezen wordt)" (Koen Sels op deReactor.org)

"een van de indringendste en verslavendste romans die we ooit lazen" (Marnix Verplancke in KnackFocus)

"een veeleisende leeservaring, die je als geen ander eropuit stuurt om de wereld met twijfels en verlangens opnieuw te ontmoeten" (Hans Demeyer in Rekto:Verso)

Stichting Perdu - Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam
Donderdag 27 maart 2014 - aanvang 20:00, zaal open 19:30
Toegang gratis
www.perdu.nl
www.hetbalanseer.be

 

Vertel het verder: